Optimist klassi maailma paremik võttis mõõtu MMil Küprosel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matias Capizzano

29. augustil algasid Küprosel Limassolis Optimist klassi maailmameistrivõistlused, mis jõudsid eile õhtul võiduka lõpuni. MMil esindas Eestit viis noort, kellest parima tulemuse sõitis välja Kalevi Jahtklubi õpilane Mia Marin Lilienthal.

Limassoli oli enam kui nädalaks kestnud MMiks kokku tulnud 264 noort sportlast üle maailma. Võistlused toimusid neljas, nii poistest kui tüdrukutest koosnevas võisltusgrupis. Kümne päeva jooksul peeti 6 kvalifikatsiooni- ja 5 finaalsõitu. Võistlust saatis kõikide päevade jooksul puhanguline ja nõrk tuul, mis tõi sportlaste jaoks kaasa pikki ootamise tunde, ent vaatamata sellele said vajalikud sõidud peetud ja 2018. aasta maailmameister välja selgitatud.

2017. aasta maailmameistri tiitlit kaitsma tulnud itaallane Marco Gradoni oli ka sel aastal konkurentide jaoks püüdmatu. 11. peetud sõidust võitis Gradoni tervelt 9 ning purjetas end kindlalt 2018. aasta Optimist klassis maailmameistriks. Hõbeda sai ameeriklane Stephan Baker ning napi punktivahega jäi pronksile tai Panwa Boonaak. Tüdrukute arvestuses on esimene hispaanlanna Maria Perello. Üldarvestuses kuulub talle 14. koht.

Eesti koondise parim oli Mia Marin Lilienthal, kes võistles pronksgrupis ning saavutas 38. koha, mis üldarvestuses annab 170 tulemuse. Parima soorituse tegi Lilienthal kolmandas finaalsõidus, kus ta lõpetas oma grupis 12ndal kohal. Teised Eesti purjetajad seilasid kõik teemantgrupis ning lõpptulemused olid üldarvestuses vastavalt Karolin Härmi 235., Britta Maipuu 239., Tristan Šaraškin 241. ning Susanna Silluta 259. koht.

Võistluse kodulehekülg
Fotod
Videod

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles