Noorpurjetajatel algas Pärnus Eesti meistrivõistluste otsustav etapp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja viimane etapp ühepaadiklassidele Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 sai täna Pärnus alguse tugevas tuules, mis koos merel valitsenud kõrge lainetusega noored roolimehed üsnagi tõsiselt proovile pani. Lõppheitluses Eesti meistri tiitlite nimel osaleb Pärnu Sügisregatil kolmes klassis kokku 160 sportlast.

Optimistil oli avapäeva tuulistes oludes ära peetud kolme sõidu tulemuste alusel konkurentidest üle lätlanna Agate Einause, kes läks võistlust juhtima eestlaste Tristan Šaraškini ja Angeliina Maria Isabel Õunapi ees.

Zoom8 klassi liider on kolmest kahe sõidu võiduga Aleksander Luik. Teisel positsioonil paikneb Aleksander Kuusik ning kolmas on Aksel Tamm.

Silver Vahstein oli täna kindlalt parim Laser 4.7 klassis, kus teise asetuse on võtnud Sten-Markus Andresson ning kolmas on Peeter Kaju.

Optimist, Zoom8 ja Laser 4,7 klasside kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, toimuvad reedest pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaali ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandaks finaalis osalejaks on poolfinaali võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.

Ligi saja osalejaga Optimist klassis purjetatakse kvalifikatsioonisõidud kahes grupis. Reedel võisteldi kahes võrdse suurusega grupis, laupäeval aga jätkavad 45 paremat võistlejat kuldgrupis ja ülejäänud võistlejad purjetavad edasi hõbegrupis. Laupäevaste sõitude järel pääsevad hõbegrupi 3 paremat purjetajat pühapäevaks kuldgruppi.

Finaalsõite kommenteerivad huvilistele pühapäeval kaldal purjetajad Rimo Timm ja Brigita Sepp ning võistlejatele on võimalik kell 13:50 kuni 17:00 kaasa elada nii Pärnu Jahtklubis kohapeal kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel, mida saab jälgida SIIN.

Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kvalifikatsioonisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheksast regatist:

1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula, Foil
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula, Foil

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles