Jaapani Maailma Karika etapil Rammo 10 ja Puusta 11

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo, Enoshima MK
Karl-Martin Rammo, Enoshima MK Foto: SailingEnergy

Täna öösel lõppes Jaapanis Enoshimas käesoleva hooaja esimene Maailma Karika etapp. Võistlustel, kus oli esindatud maailma olümpiapurjetajate paremik, võitlesid  Eesti koondislased Karl-Martin Rammo 10. ning Ingrid Puusta 11. kohale. 

Käesoleva nädala teisipäeval alanud Maailma Karika etapp peeti 2020. aasta Tokyo olümpiamängude vetes. Seega oli meie purjetajate jaoks samavõrd oluline kui parim võimalik sooritus ka tulevase suurvõistluse purjetamisoludega tutvumine. Võistlust saatis kogu nädala troopiline palavus, kus hooti puhus maatuul, mis vastupidiselt harjumuspärasele võlus veele korraliku lainetuse. Tuul oli keerutav ning tuulekeeriste teke raskesti ette ennustatav. Neis tingimustes tuli pidevalt hoida fookus sõidul ning olla valmis ülikiireteks taktikalisteks otsusteks.

Laser klassis purjetas Karl-Martin Rammo end 10ndale kohale, osaledes nii ka täna öösel toimunud medalisõidus, kus võistlevad vaid klassi kümme esimest.  

"Pärast pikka ootamist saime tänase medalisõidu hiirvaikses tuules suure ookeanilaine peal peetud. Kuna klassikalise “hea sõiduga” ma imesid teha ei suutnud. olles üleval märgis 5., siis olukorras, kus inimesed, kellest mul oli tõenäosus ette saada, olid hoopis minust ees, pidin riskima. Võtsin all nendega võrreldes teist märki aimates, et see ilmselt väga hästi ei lõppe, kuid sabas tilkumine poleks mind ka kuskile viinud. Risk end ei õugustand ja pidin rabelema, et sõitu mitte viimasena lõpetada. Medalisõidus 9. koht, kokku Maailma Karika etapi 10. tulemus. Vaatamata sellele, et täna rohkem ronida ei suutnud, siis oli ütlemata ilusa tulemusega regatt olukorras, kus tegelik eesmärk oli ju 2020 Tokyo olümpiamängude veega tutvuma tulla,” võttis Rammo kokku viimase võistluspäeva ning kogu võistluse.

Laser klassis peeti kokku 10 sõitu, pluss medalisõit. Rammo parim tulemus antud võistlusel oli 2. sõidus, kus Rammo ületas finišijoone esimesena.

Laser klassi lõplik esikolmik:
1. Elliot Hanson, Suurbritannia
2. Matthew Wearn, Austriast
3. Sam Meech, Uus-Meremaalt

RS:X klassis Eestit esindanud Ingrid Puusta jäi napilt medalisõidust välja olles üldarvestuses 11.ndal kohal. 

Ingrid Puusta andis toimunud võistlusele rahuloleva hinnangu: "Osaleda sellel Maailma Karika etapil oli väga oluline, kuna treening olümpiavetes tuleb alati kasuks ning meil oli võimalus tutvuda erinevate tuuleoludega ning sealse piirkonnaga. Enamus RS:X sõitjaid, kes kohal olid, on suure tõenasusega võistelmas ka tulevasel olümpial. Seega oli väga hea juba täna ennast võrrelda tugevate konkurentidega. Minu sõitude esimene pool oli väga tugev. Esimeses märgis olin tihti liidrikohal või vähemalt esimese nelja seas. Eksimused tekkisid aga, kui keskendusin soovile oma kohta hoida ning “unustasin” sõidu enda. See on minu nõrk koht ning nüüd tuleb sellega tööd alustada. Arvan, et mul oli hea vorm ja kiirus, aga eks alati saab neid parandada. Üldiselt olen väga rahul oma võistlusega ja võimalusega tutvuda siinsete oludega.”

RS:X klassis peeti kokku 8 sõitu ning medalisõit. Puusta parimaks tulemuseks jäi sõitude seeriast 5. sõidus välja võideldud 7. koht.

Maailma Karika esimese etapi esikolmik oli:
1. Peina Chen, Hiinast
2. Lilian De Geus, Hollandist
3. Yunxiu Lu, Hiinast

Hooaja esimesel purjetamise Maailma Karika regatil Jaapanis Enoshimas osales  466 tipppurjetajat 44 riigist. Võistlus toimub eeloleva, 2020. aasta Tokyo olümpiamängude purjespordikeskuse olümpiarajal. Seega on antud võistlus nii Puustale kui Rammole heaks eelhäälestuseks ja harjutamisvõimaluseks paari aasta pärast toimuvaks suurvõistluseks. 

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises. 2019. hooaja avaregatt oli septembris Jaapanis Enoshimas, järgmine toimub 2019. aasta jaanuaris Ameerika Ühendriikides Miamis, kolmas uue aasta aprillis Itaalias Genovas ning finaalregatt juuni kuus Prantsusmaal Marseille's. Maailma Karikal on aegade jooksul osalenud enam kui 2000 tipp-purjetajat rohkem kui 75 riigist üle maailma.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused:https://wcs-enoshima.org/

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles