Jääpurjetaja Mihkel Kosk on Euroopa pronks, Rasmus Maalinn juunioride kuld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi jääpurjekad
DN-klassi jääpurjekad Foto: Jaak Nirgi

Poolas käesoleva nädala kolmapäevast tänaseni peetud jääpurejetamise DN-klassi Euroopa meistrivõistlustel võitles tihedas konkurentsis Pärnu jahtklubi purjetaja Mihkel Kosk välja pronksi. Rasmus Maalinn sai juunioride arvestuses kulla, üldarvestuses aga kõrge 6. koha. 

Esialgu Ungarisse, Balatoni järvele kavandatud võistlus liikus aastavahetuse soojade ilmade ja Kesk-Euroopas maha sadanud lume tõttu Poola. Veel eelmise nädala lõpul oli õhus võimalus, et EM toimub hoopis Eestis, Orissaares, ent krõbe külm ja rohke lumi meid võistluste toimumispaigana seekord ei soosinud. Nii kogunesidki käesoleva nädala teisipäeval Euroopa parimad DN-klassi jääpurjetajad Poolas, Šniardwy järve ääres, kus kolmapäeva päeval antud stardi järel asusid 119 purjetajat jahtima Euroopa meistritiitlit. 

Värske pronksmedali omanik Mihkel Kosk võtab kolm päeva kestnud pingelise jõukatsumise kokku järgmiselt: "Võistlused olid äärmiselt keerulised. Sportlaste tase oli väga tugev ning konkurents medaliheitluses tihe. On uskumatult hea tunne, kui peale 20 aastat jääpurjetamist jõuad lõpuks tiitlivõistluste esikolmikusse."

EMil osalenud ülejäänud eestlaste tulemused olid järgmised: Vaiko Vooremaa 16. koht (A grupp); Joonas Kiisler 31. koht (A grupp); Eigo Helimets 49. koht (B grupi 9. koht); Kevin-Melvin Aasav 67. koht (B grupi 27. koht) ja Toivo Aadermaa 115. koht (C grupi 33. koht).

DN-klassi jääpurjekad
DN-klassi jääpurjekad Foto: Jaak Nirgi

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek, LTT, Premia, Rakvere ja Tallegg.

Võistluste tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles