Puhas töö: Maalinn ja Sepp tõid jääpurjetamise MM-lt 2 kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Eestlased võitsid juunioride jääpurjetamise MM-l mõlemas klassis kuldmedalid
  • Maalinn kindlustas võidu kindla ülekaaluga juba enne viimast sõitu
  • Sepa tiitel selgus võrdse punktisummaga medalistide seast enamate võitudega
  • Võistlus algas plaanitud asukohast 200 km eemal ja päev hiljem

Eesti koondis võitis eile Poolas lõppenud juunioride jääpurjetamise MM-võistlustelt kaks kuldmedalit - Rasmus Maalinn on DN klassi ja Andrias Sepp on Ice-Optimist klassi maailmameister.

DN klassis kindlustas Rasmus Maalinn võidu juba peale viimase päeva esimest sōitu.

Ice-Optimisti klassis käis tihe rebimine viimase hetkeni, kus lõplikud tulemused selgusid alles vahetult enne autasustamist. Kuna kōik medalistid lõpetasid võistluse võrdse punktiskooriga, siis paremusjärjestuse selgitasid omavahelised vōidud. Nii tuli Ice-Optimist klassi maailmameistriks Andrias Sepp. Lisbeth Taggu oli tüdrukute arvestuses esimene ning üldarvestuse teine.

Võistlus, mis pidi esmaste plaanide kohaselt toimuma Poolas Niegocini järvel ja algama juba teisipäeval, tuli sobimatute olude tõttu kolida enam kui 200 km eemale Siemianowka järvejääle. Nii anti avastart 5. veebruari asemel alles 6. veebruari keskpäeval.

Avapäeva hommikul oli üks külmakraad, aga päeva peale ilm soojenes ning jää muutus pehmemaks. Tuult oli 5m/s ja päeva lōpuks vaikis sootuks. Avapäeva lõpetas Ice-Optimist klassis nelja peetud sõidu tulemusena liidrikohal Pärnu Jahtklubi Purjespordikooli õpilane Lisbeth Taggu. Klassis DN, kus peeti esimesel päeval viis sõitu, asus kohe võistluste algusest liidrikohale Rasmus Maalinn.

Teise päeva hommikul oli taas väljas kerge külmakraad,  paistis päike. Tingimused olid võistelmiseks väga soodsad. Ice-Optimistide klassis peeti teisel päeval kolm ja DN klassis kaks sōitu. 

Eestlaste tulemused maailmameistrivõistlustelt:

Klassis Ice-Optimist -
Andrias Sepp 1. koht;
Lisbeth Taggu 2. koht;
Georg Paomees 4.koht;
Pert Salundi 5.koht;
Artur Ader 7.koht; 
Karel Ratnik 8.koht;
Henri Lember 14. koht; 
Romi Safin 18. koht;
Emma Mia Kaar 25. koht;
Jorgen Kuivonen 27. koht;

Klassis DN -
Rasmus Maalinn 1. koht;
Daniel Rüütel 5.koht;
Melvin Aasav 6. koht;
Joosep Laus 13. koht;
Anvar Sepp 36.koht;
Karl Ader 37. koht.

Eile algasid samas võistluskohas ka Euroopa meistrivõistlused, mille lõplikke tulemusi on oodata juba täna õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles