Euroopa MV-l täna viimane finaalsõitude päev. Puusta stardib 19. kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Sailing Energy

Täna algab Mallorcal 2019. aasta RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride lahtiste Euroopa MV viimane finaalsõitude päev. Ingrid Puusta stardib eestlaste parimana täna 19. kohalt. 

Ingrid Puusta lõpetas kaks päeva kestnud kvalifikatsioonisõidud üldarvestuses 18. kohaga ning eile alanud finaalsõitudes startis Puusta kuldgrupis. Eilse päeva lõpetas Puusta kokkuvõttes 19. kohal. Kolme peetud sõidu tulemused olid vastavalt 12., 15. ja 24. koht. Täna algab finaalsõitude viimane päev.

RS:X klassi esikolmikusse naiste arvestuses kuuluvad eelviimasel võistluspäeval Yunxiu LU Hiinast, Maja Dziarnowska Poolast ja Charline Picon Prantsusmaalt.

Rainer Kasekivi startis eile alanud finaalsõitudes hõbegrupis ning lõpetas päeva tulemustega 36. ja 39. Lõpptulemuseks hetkel 95. koht. 

Raul Mihkel Anton jätkab samuti finaalsõite hõbegrupis ning eile peetud kolm sõitu lõpetas Anton tulemustega 34., 24. ja 28 koht. Üldarvestuses annab see 96. koha.

Eesti RS:X klassi tiimi peatreener Matthew Rickard: "Eile oli taas väga pikk päev. Kaldale saime alles õhtul kell 20.00. Tuul oli taas heitlik ja muutis tihti suunda. Rainer ja Raul tegid väga head tulemused. Tundub, et poisid eelistavad tugevamaid tuuli ja sõidavad neis tingimustes kindlamalt. Ingridi kaks esimest sõitu sujusid suurepäraselt. Kolmandas sõidus sattus ta alumises märgis tuulte keerisesse ja see oli kahjuks hetk, kui suur osa grupist temast mööda sõitis. Täna tuleb Ingridil kõvasti tööd teha, ent kõik võimalused ettepoole pürgida on olemas."

RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride lahtised Euroopa meistrivõistlused 2019 on üle Euroopa Hispaaniasse kokku meelitanud 333 purjelaudurit 43. riigist. Teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad kõikides klassides kvalifikatsioonisõidud, neljapäevast reedeni finaalsõidud kahes tugevusgrupis - kuld- ja hõbelaevastikus ning laupäeval medalisõit, milles osaleb kuldgrupi 10. esimest.

Võistluse tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles