Finn klassi purjetajate Euroopa meistrivõistlustel Karpak hetkel 27., Taveter 52. kohal

Copy
2019. aasta Finn klassi lahtised täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused Ateenas
2019. aasta Finn klassi lahtised täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused Ateenas Foto: Robert Deaves

Ateenasse on kogunenud kogu Finn klassi purjetajate maailmaparemik, et võidelda nii Euroopa meistritiitli kui ka koha eest Tokyo 2020 olümpiamängudel. Eile toimus võistluse teine päev. Deniss Karpak on hetkel 27. kohal ning Taavi Valter Taveter 52. kohal. 

Käesoleval nädalal toimuvad Kereekas Finn klassi lahtised täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused. Eile toimus küll juba võistluse teine päev, ent peeti alles esimesed sõidud. Esmaspäeval oli meri nii tuulevaikne, et kahjuks ühtegi starti anda ei õnnestunud. Nii ongi purjetajatel teise päeva lõpuks peetud alles kolm sõitu.

"Ateenas käib praegu tihe võitlus neljale olümpialitsentsile, mis selle võistluse raames välja antakse. Seetõttu on siin kohal kogu maailma paremik ning konkurents on ülitugev. Loodame Eesti olümpiapääsme osas meie kogenud ja tugevale Finn klassi purjetajale Deniss Karpakile," kommenteeris Ateenast Imre Taveter.

Deniss Karpak on teise päeva tulemuste põhjal üldarvestuses 27. kohal. Karpak oli eilses avasõidus 28.,  teise sõidu lõpetas 24. kohal ning päeva viimases sõidus oli tulemuseks 27. koht.

"Ka juunioride arvestuses on kohal selle vanuseklassi maailma tipud. U23 arvestuses on Taavi Valter Taveter maailma juunioride üldarvestuses hetkel 11. kohal ning Euroopa riikide ametlikus U23 EM arvestuses 8, " jätkas Taveter.

Eesti Purjetamisakadeemia sportlane Taavi Valter Taveter lõpetas eile kokkuvõttes 52. kohal.  Tulemused eilsetest sõitudest olid 55., 53., ja 40. koht. Päev ja tulemused kulgesid tõusvas joones, ent Taveter ootab tänaselt siiski enamat. "Täna olid tihedad sõidud, andsin oma parima. Homme proovin aga veel paremini sõita," kommenteeris Taavi Valter Taveter.

Hetke tabeliseisu ja meeleolu võtab Taveter kokku järgmiselt: "Punktivahed on tihedad, meri ja tuuled on võrdselt valla kõigile purjetajatele, loodame et meie mehed realiseerivad järgnevates sõitudes enda praeguse võistlusvormi ja oskused parimal võimalikul moel."

Võistluse liider on hetkel Giles Scott Suurbritanniast, kes võitis eile peetud kolmest sõidust kaks.

2019. aasta Finn klassi lahtised täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused ning 2020 Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus toimuvad Kreekas Ateenas 13.-18. maini. Võistlusel osaleb 84 purjetajat 33 riigist. Eestit esindavad võistlusel Deniss Karpak ja Taavi Valter Taveter.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Võistluse koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles