Finn klassi EMil on Norra ja Brasiilia Tokyo OMi kohad kindlustanud. Karpaki lõpptulemuseks jäi 34. ja Taveteril 55. koht

Copy
Taavi Valter Taveter
Taavi Valter Taveter Foto: Robert Deaves

Ateenas toimuvatel Finn klassi lahtistel täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel välja jagatavast neljast Tokyo OM pääsmest on tänaseks kahele omanik olemas. Norra ja Brasiilia purjetajaid näeme kindlasti Tokyo 2020 OMi regatil. 

Tänasesse medalisõitu läheb liidrikohalt britt Giles Scott, kes edestab hetkel teisel kohal olevat ungarlasest maailmameistrit Zsombor Bereczit 15. punktiga. Eestlased kahjuks seekord medalisõitu ei jõudnud ning nende jaoks on EM selleks korraks lõppenud.

Kogu Finn klassi maailma paremiku seas, kes sel nädalal Ateenas võitlesid nii Euroopa meistritiitli kui ka Tokyo 2020 olümpiapääsmete eest, sai Eesti parimana Deniss Karpak üldarvestuses 34. koha ning Taavi Valter Taveter on lõpparvestuses koal 55.

Deniss Karpak ületas vaid kolmel õnnestunud võistluspäeval toimunud kaheksast sõidust finišijoone teisel päeval kohtadel  28.  ja 24. Kolmanda päeva tulemusteks oli  27., 31. ja  47. koht ning neljanda päeva kolmest sõidust tulemused 13., 31. ja 52.

Taavi Valter Taveteri üheksa peetud sõidu seeria kujunes järgmiseks: teisel päeva tulemuseks kohad 56. ja 53.  Kolmandal päeval peetud kolmes sõidus oli Taveter 40., 49. ja 50. Neljas päev lõppes positisioonidel 31., 55. ja 74.

2019. aasta Finn klassi lahtised täiskasvanute ja juunioride Euroopa meistrivõistlused ning 2020 Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus toimuvad Kreekas Ateenas 13.-18. maini. Regati viimasel päeval peetakse medalisõit, kus osaleb üldarvestuse kümme esimest purjetajat. Võistlusel osaleb 84 purjetajat 33 riigist. Eestit esindavad võistlusel Deniss Karpak ja Taavi Valter Taveter.

Võistluse koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles