Purjetamise Eesti MV avaetapilt võitsid kuldmedalid Šaraškin, Annus ning Amsils

Copy
Tristan Šaraškin, Zoom8 klassis EMV avaetapi võitja
Tristan Šaraškin, Zoom8 klassis EMV avaetapi võitja Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Roomassaares lõppes täna EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste avaetapp. Kolm päeva kestnud Saaremaa Merispordi Seltsi regatil võitis esikoha Zoom8 klassis Tristan Šaraškin, Laser 4.7 klassis Liis Annus ning Optimistide arvestuses lätlane Emils Amsils.

Saaremaa Merispordi Seltsi regatt Roomassaare sadamas toimus värvikates ilmaoludes, kus noored purjetajad said tunda nii pagilisi puhanguid kui laustuulevaikust. Oli nii vihma, päikest kui ka pea läbipaistmatut sudu. Võistluse jooksul pandi proovile nii nooremate kui ka kogenenute purjetajate visadus ja oskused.

Zoom8 klassis võitis pingelises finaalsõidus esikoha juba võistluste avapäevast stabiilselt esikolmikusse kuulunud Tristan Šaraškin. Teiseks purjetas end Romi Safin ning kolmas koht kuulub nii esimese kui teise päeva liidrikohal lõpetanud Elisabeth Ristmetsale. Neljanda koha omanik on Katariina Roihu, kes võitis selge edumaaga poolfinaali, millega garanteeris Roihu endale finaalsõidu koha.

Zoom8 klassis peeti kolme päeva jooksul üheksa kvalifikatsioonisõitu, poolfinaalsõit ja finaalsõit.

Liis Annus, EMV avaetapi Laser 4.7 klassi võitja
Liis Annus, EMV avaetapi Laser 4.7 klassi võitja Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Laser 4.7 klassi väga emotsioonirohkes ning korraliku tuulega finaalsõidus tuli võitjaks targalt ja rahulikult purjetanud Liis Annus. “Võtsin kogu võistlust väga rahulikult. Ei tulnud siia sooviga ilmtingimata võita. Tänases finaalsõidus sõitsin hea tuju ja rõõmsa meelega, ilmselt see tõigi võidu,” kommenteeris Annus heatujuliselt EMV sarja esimese etapi tulemust.

Läti noorpurjetaja Eduards Plavins jõudis pjedestaali teisele astmele. Kolmandaks purjetas end poolfinaali võitjana finaalsõitu jõudnud Aleksander Kuusik. Neljanda koha sai kvalifikatsioonisõitudest liidrina finaali jõudnud Sten-Markus Andresson.

Laser 4.7 klassis peeti kolme päeva jooksul üheksa kvalifikatsioonisõitu, poolfinaalsõit ja finaalsõit.

Optimist klassi start Saaremaa Merispordi Seltsi regatil
Optimist klassi start Saaremaa Merispordi Seltsi regatil Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Suurima osalejaarvuga Optimist klassis tuli võitjaks lätlane Emils Amsils, kes oli võistluse avapäevast esikolmikus. Teisel kohal sai teise päeva lõppedes liidrikohal lõpetanud Richards Muncins Lätist ning kolmas koht kuulub Mia Marin Lilienthalile.

Optimist klassis peeti kolme päeva jooksul kümme sõitu.

Tulemused Optimist
Tulemused Zoom8
Tulemused Laser 4.7
Võistluste fotogalerii

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles