Pärnu Purjetamisnädala regati teisel võistluspäeval säilitasid liidrid oma positsioonid

Copy

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapp jätkus täna kahes ühe- ja neljas kahepaadiklassis sõitvale 92 sportlasele ideaalsetes purjetamistingimustes enamikule klassidest nelja võistlussõiduga. Vaid 49er klassile oli sõite täna kolm.

Karl-Martin Rammo jätkab puhta sõiduvõitude seeriaga liidrina Laser Standard klassis. Teine on endiselt Tavo Annus, kuid kolmandale kohale on tänaste sõitude järel kerkinud Georg Haud.

Ka Laser Radial klassis on esikoha säilitanud Läti purjetaja Estere Kumpina. Teisel kohal püsib Silver Vahstein, kolmandaks on aga tõusnud Peeter Kaju.

Laser Standard ja Laser Radial klasse ootavad homme hommikul ees viimased kvalifikatsioonisõidud, millele pärastlõunal algusega kell 14 järgnevad Pärnu Jahtklubi ees jõel seilatavad poolfinaalid ja finaalid. Neid sõite kommenteerivad huvilistele purjetajad Rimo Timm ja Taavi Valter Taveter.

Kahemehe skiff-paadil 49er juhivad võistlust kindlakäeliselt vennad Juuso ja Henri Roihu. Lenart Kivistik ja Taavi Siilbek on teisel kohal ning väiksema, 49erFX taglasega sõitvad Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter kolmandad.

RS Feva paadiklassis jätkavad võistluse liidritena Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu. Romi Safini ja Britta Maipuu käes on endiselt teine positsioon, kolmandale reale on aga tõusnud Mia Marin Lilienthal ja Richard Marcus Arge.

29er klassis hoiavad juhtpositsiooni enda käes Helen Pais ja Helen Ausman. Veronika Kuvatova ja Hannah Tuulas järgnevad neile teisel ning Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava kolmandal kohal.

F18 klassis juhivad seni kõik sõidud ära võitnud Andres Laul ja Ain Roosma. Järgnevad  Siim Maivel ja Kristjan Kookmaa teisena ning Lauri Liipa ja Kristjan Kotkas kolmandana.

Pärnu Purjetamisnädalal toimuvad Laser Radial ja Laser Standard klasside kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, reedest pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaali ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandaks finaalis osalejaks on poolfinaali võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.

RS Feva, 29er, 49er ja F18 klassidele näeb võistlusformaat ette maksimaalselt 11 sõidust koosnevat fliidisõitude seeriat.

Pühapäeval toimuvad Laser Radial ja Laser Standard klasside kvalifikatsioonisõidud ja ülejäänud klasside fliidisõidud algusega kell 11 ning Laser Radial ja Laser Standard klasside klasside finaalsõidud algusega kell 14.

Pärnu Purjetamisnädala korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Võistluse kodulehekülg
Facebook ja fotogaleriid

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kümnest regatist:
1) 31. mai – 2. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid
ptimist, Zoom8, Laser 4.7
2) 14.-16. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18
3) 14.-16. juuni Baltic Cup Estonia (Pärnu) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 12.-14. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
5) 2.-4. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
6) 9.-11. august Kärdla Cramo Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 30. august – 1. september Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 6.-8. september Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
9) 13.-15. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
10) 20.-22. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, Formula, Foil

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles