GALERII: Parapurjetajad heiskasid uute paatide purjed Pärnu jõel (1)

Copy

Pärnu parapurjetamise laager ja laupäevaõhtune “Eriliste purjetajate” üritus tõi jõele sik-sakitama mitukümmend huvilist koos saatjate, perede, sõprade, vabatahtlike ja abilistega.

Kolme Hansa 303 paadiga ning RS Venture Connect’iga purjetasid nii esmakordselt sootide-rooli käes hoidjad kui juba vilunumad purjetajad nii Eestist kui Lätist. Laupäeval küündis süüdvestist puhunud tuul 6-7 meetrini sekundis, kuid pühapäevaks see vaikis ning finaalsõit jäi tegemata ka samas toimunud Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapil.

Mõne osaleja jaoks võttis nädalavahetus sportliku mõõdu: veetunde kogunes kuue ringis, proovitud sai kolme paati ja lisaks veel teooria- ning varustuse pakkimise tunnid.

Erivajadusega purjetajaid innustas olümpiasurfar Ingrid Puusta, kes abistas ka vajadusel turvakaatriga sadamas manööverdamistel.

Kaldal jagasid kosutavaid võileibu ja jooke Eesti töötukassa vabatahtlikud. Parapurjetamise laager sai teoks tänu Eesti Paralümpiakomiteele ning parapaadid soetati Eesti Jahtklubide Liidu ja Eesti Puuetega Naiste Ühenduste Liidu koostöös.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles