Selgusid Tallinna merepäevade regati Tallinn Race võitjad

Copy
Tallinn Race 2019
Tallinn Race 2019 Foto: Riina Ramst

Lennusadamas toimunud kahepaatide EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapil peeti täna regati teine osavõistlus ning ühtlasi said selgeks ka üldvõitjad kahe osavõistluse kokkuvõttes. Viimasel võistluspäeval olid Eesti MV arvestuse väliselt lisaks stardis klassid Optimist ja Hansa 303.

Tänane võistluspäev algas teise osavõistluse kvalifikatsioonisõitudega, mis selgitasid kolm otse finaali pääsenud paatkonda. Ülejäänutel tuli veel ühe vaba finaalikoha nimel võistelda poolfinaalis.

49er klassis startisid tänases finaalis Juuso ja Henri Roihu, soomlased Juho Kotiranta ja Robin Berner, Tõnis Haavel ja Anna Maria Sepp ning poolfinaali võiduga endale finaalikoha lunastanud Soome võistkond Victor Silen ja Martin Mikkola. Otsustava sõidu parimatena võtsid ka teise osavõistluse võidu vennad Roihud. Kotiranta ja Berner finišeerisid teisena ning Haavel ja Sepp kolmandana.

Tallinn Race'i üldvõitjad 49er klassis on kahe osavõistluse kokkuvõttes Juuso ja Henri Roihu. Soomlased Juho Kotiranta ja Robin Berner saavutasid teise koha ning Tõnis Haavel ja Anna Maria Sepp tulid kolmandaks. Väiksema taglasega 49erFX arvestuses olid edukaimad Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter.

Juuso ja Henri Roihu
Juuso ja Henri Roihu Foto: Riina Ramst

29er klassis olid finaalis vastamisi Lili Kotilainen ja Vilma Rikala Soomest, Kaarel Paal ja Thor Kaspar Marvet, Märten Mikk ja Johanna Triinu Kažjava ning poolfinaali edukaimatena soomlased Onni Hinskala ja Iivari Heickell. Finaalis olid konkurentidest üle Paal ja Marvet. Teise tulemuse purjetasid välja Kotilainen ja Rikala ning Hinskalale ja Heickellile kuulub osavõistluse kolmas koht.

Tallinn Race'i üldvõitjad on 29er klassis Kaarel Paal ja Thor Kaspar Marvet, järgnemas Soome paatkonnad Lili Kotilainen ja Vilma Rikala, kes olid ühtlasi parimad tüdrukud, ning Onni Hinskala ja Iivari Heickell.

Kaarel Paal ja Thor Kaspar Marvet
Kaarel Paal ja Thor Kaspar Marvet Foto: Riina Ramst

RS Feva klassis said kvalifikatsioonist otse finaali Hugo Mart Reisner ja Joonas Ata Saks, Loreta Sults ja Hanna Viktoria Vaino ning Maria Aleksandra Vettik ja Juta Koov. Poolfinaali võiduga asusid neile konkurentsi pakkuma Rasmus Randmäe ja Henri Sootla. Osavõistluse esikoha võtsid endale Reisner ja Saks. Vettik ja Koov tulid teise kohale ning Randmäe ja Sootla kolmandaks.

Tallinn Race'i üldvõitjad on RS Feva klassis Hugo Mart Reisner ja Joonas Ata Saks Maria Aleksandra Vettiku ja Juta Koovi ning Mari Kedelauki ja Daniel Ovsienko ees. Vettik ja Koov on nii tüdrukute kui ka nooremate, U14 arvestuse parimad.

Hugo Mart Reisner ja Joonas Ata Saks
Hugo Mart Reisner ja Joonas Ata Saks Foto: Riina Ramst

Optimist klassi noored purjetasid samuti täna hommikul kvalifikatsioonisõidud ning pealelõunal poolfinaal- ja finaalsõidud. Finaalis olid vastamisi Anni Tulviste, Lilian Marie Miller, Maru Reiter ja poolfinaali võitja Eva Kreem. Finaali võiduga kuulub regati esikoht Tulvistele. Reiter purjetas end teiseks ja Miller kolmandaks.

Anni Tulviste
Anni Tulviste Foto: Riina Ramst

Hansa 303 parapurjekaklassile koosnes Tallinn Race täna hommikul peetud kolmest võistlussõidust. Regati esikoha võttis selles klassis kõigis sõitudes parim olnud Peep Krusberg. Kristo-Adam Priks tuli teisele kohale ja kolmanda lõpptulemuse sai lätlanna Liga Liepina.

Peep Krusberg
Peep Krusberg Foto: Riina Ramst

49er klassis võistles 7 tiimi ning 29er ja RS Feva klassides kummaski 11 võistkonda. Optimist klassis oli võistlejaid 7 ning Hansa 303 klassis 3.

2. osavõistluse tulemused 49er
Koondtulemused 49er
2. osavõistluse tulemused 29er
Koondtulemused 29er
2. osavõistluse tulemused RS Feva
Koondtulemused RS Feva
Tulemused Optimist
Tulemused Hansa 303

Tallinn Race koosnes klassidele RS Feva, 29er ja 49er kahest eraldi peetud võistlusest, millest esimene lõppes laupäeval ning teine lõppes pühapäeval.

Esimese võistluse kvalifikatsioonisõidud peeti reedest laupäeva lõunani, kus esimesed kolm kvalifitseerusid otse finaali ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandaks finaalis osalejaks oli poolfinaali võitja. Võistluse lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selgusid finaalsõidus. Reede ja laupäeva võistluse poolfinaal- ja finaalsõidud toimusid laupäeva pärastlõunal.

Pühapäeva võistluse kvalifikatsioonisõidud peeti pühapäeva hommikul ning poolfinaal- ja finaalsõidud pühapäeva pärastlõunal.

Tallinn Race lõpptulemused arvestati, liites kokku reede ja laupäeva võistluse ning pühapäeva võistluse lõppkohad.

Eesti Meistrivõistluste sarja arvestuse väliselt kutsutud klassidena Tallinn Race'il osalenud Optimist ja Hansa 303 võistlesid ainult pühapäeval. Optimisti purjetajatele peeti hommikul kvalifikatsioonisõidud ning pärastlõunal finaalid. Hansa 303 klassile koosnes regatt kolmest pühapäeva hommikupoolikul peetud võistlussõidust.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kümnest regatist:
1) 31. mai – 2. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
2) 14.-16. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18
3) 14.-16. juuni Baltic Cup Estonia (Pärnu) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 12.-14. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
5) 2.-4. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
6) 9.-11. august Kärdla Cramo Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 30. august – 1. september Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 6.-8. september Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
9) 13.-15. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
10) 20.-22. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, Formula, Foil

Eesti MV sarja koduleht ja tulemused
Facebook ja fotogaleriid

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Tallinna merepäevad 2019 toimusid 12.–14. juulini.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles