Eestlased juhtimas avamerepurjetamise ORC EMi avapäeval

Copy
B grupi jahid startimas
B grupi jahid startimas Foto: Oskar Linden

Rootsis Oxelösundis toimuvatel ORC Euroopa meistrivõistlustel stardib kahes võistlusklassis kokku 13 Eesti võistkonda. Avapäeval peetud kahe lühirajasõidu järel on väiksemate jahtide grupis C juhtimas Eesti jahid Matilda 4, Postimees Sailing Team ja Katariina II. Keskmiste jahtide grupis B on hetkel kolmandal kohal jaht Olympic.

ORC Euroopa meistrivõistluste avapäeval keskmistes ja tugevates keerutavates tuultes peetud kahes lühirajasõidus olid eriti edukad Eesti jahid.

Väiksemate jahtide grupis C oli edukaim kaks sõiduvõitu võtnud Matilde 4 taanlase Joachim Aschenbrenneriga roolis (kokku 2 punkti). Teisel kohal on Postimees Sailing Team Sven Nuutmanni juhtimisel 7 punktiga ning kolmandal Aivar Tuulbergi  Katariina II 8 punktiga. Esikolmiku konkurentsis purjetas ka jaht Sugar, kuid reeglite rikkumise pärast diskvalifitseeriti jaht tänases esimeses sõidus.

Teiste Eesti jahtide kohad avapäeva tulemustes:

5. koht jaht Credit 24 Reval Cafe 15 punkti

9. koht jaht My-Car 18,5 punkti

11. koht jaht Amserv Toyota ST 19,5 punkti

12. koht jaht Minni 20 punkti

14. koht jaht Jazz 33,5 punkti

15. koht jaht Adele 36,5 punkti

20. koht jaht Sugar 40 punkti

24. koht jaht Directo 49,5 punkti

Keskmiste jahtide grupis B purjetas Eesti jahtidest parimana Olympic kapten Meelis Pielbergi juhtimisel, saavutades sõitudes 5. ja 4. koha ning kogudes 9 punkti. Jaht Premium Mati Sepa roolimisel purjetas kokkuvõttes 5. kohale 10 punktiga. Esikohal on avapäeva järel Saksa jaht Sportsfreund 2 punktiga.

EM-il võistleb A, B ja C gruppides kokku 70 jahti 8 riigist. Võistlussõidud kestavad laupäeva, 17. augustini. Tänasel avapäeval peeti 2 lühirajasõitu. Neljapäeval on plaanis pikk avameresõit ning nii reedel kui laupäeval kaks lühirajasõitu.

Võistluse kodulehekülg: https://orc2019.oxss.nu/

Tulemused ja võistlusinfo: https://orc2019.oxss.nu/racing-2/

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles