Karolin Härm purjetas Laser 4.7 MMil 21-ks

Copy
Karolin Härm
Karolin Härm Foto: Riina Ramst

Kanada 1976 aasta olümpiaregati linnas Kingstonis peetud alla 18-aastaste noorte ühepaadi Laser 4.7 maailmameistrivõistlustel Eestit esindanud Karolin Härm lõpetas regati 21. tulemusega ning alla 16-aastaste seas oli eesti neiu viies.

Karolin Härm purjetas viis päeva väldanud regati sõitudes finišisse kohtadel 23, 22, 24, 13, 31, 17, 28, 34, 25, 13 ja 16, mis andis võistlusseeria kokkuvõttes 21. tulemuse 212 punktiga. Karolin võttis tiitlivõistluse kokku järgmiste sõnadega: „MM toimus väga armsas ja südamlikus linnas - Kingstonis. Minu jaoks kulges see ma arvan suureparaselt, arvestades et olen sõitnud Laserit alla aasta. Võistlustel sai paar päeva oodata tuult, kuid enamus päevad puhus korralik 7-12 m/s, kohati isegi rohkem. Kartsin kõige rohkem just nende tugevate tuulte pärast, kuid kokkuvõttes tuli välja, et mida tugevamaks tuul läks, seda paremad tulemused mul tulid. Tulin siia eesmärgiga jõuda vähemalt 50% sisse, kuid pärast paari päeva sain aru, et eesmärki tuleb tõsta. Järgmiseks eesmärgis oli tõusta esikahekümnesse. See eesmärk jäi väga napilt sooritamata, kuid siiski olen väga meeldivalt üllatunud oma tulemuste üle.”

Maailmameistriks krooniti šveitslanna Anja Von Allmen 37 punktiga, hõbedale tuli hispaanlanna Lara Himmes 60 punktiga ja pronksile itaallanna Sara Savelli 75 punktiga.

Laser 4.7 klassi maailmameistrivõistlused peeti Kanadas Kingstonis 18.-23. augustil.

Võistluse kodulehekülg: http://2019-47-youth.laser-worlds.com/

Tulemused: http://2019-47-youth.laser-worlds.com/race-results/

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles