Purjelaudurid jätkavad Purjetamise Eesti MV sarja Pirita Surf regatil

Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Riina Ramst

Reedest pühapäevani peetakse Tallinnas purjelauavõistlus Pirita Surf, mis on Techno 293, RS:X, Formula ja Foil klassidele EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja teine etapp. Võistlusele on registreerunud 30 purjelaudurit Eestist ja Soomest.

Juunikuus toimunud Eesti Meistrivõistluste sarja avaetapi järel on RS:X klassis liidriks Ingrid Puusta. Techno 293 Youth U17 klassis on esikohal lätlane Jekabs Ceze ja parima eestlasena Joonas Mik hetkel 7. kohal. Techno 293 Junior U15 klassis on juhtimas samuti Läti purjelaudur Davis Mazais, eestlastest on Jakob Heinrich Tuubel 11. kohal. Ka Techno 293 Minim U13 klassi liidripositsioon on lõunanaabrite käes, kuna esikohal on siin Eduards Niedra, parim eestlane Karl Sören Tamm aga 4. kohal. Formula klassis on juhtimas Tristen Erik Kivi ning Foil klassis Janis Preiss Lätist, kohe kannul parim eestlane John Kaju.

Võistluse avavad reedel kell 13:00 Pirita Surfiklubis pidulikult Eesti Purjelaualiidu peasekretär Kristel Oitmaa ja Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas.

Pirita Surfi formaat näeb ette Formula klassile kuni 15 ja teistele klassidele kuni 11 võistlussõidust koosnevat fliidisõitude seeriat.

Reedel antakse päeva esimese sõidu hoiatussignaal kell 15 ning laupäeval ja pühapäeval kell 11.

Pirita Surfi korraldab Eesti Purjelaualiit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Etapi sponsorid on Sportland, Froosh Eesti ja Pirita Surfiklubi.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kümnest regatist:

1) 31. mai – 2. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
2) 14.-16. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18
3) 14.-16. juuni Baltic Cup Estonia (Pärnu) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 12.-14. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
5) 2.-4. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
6) 9.-11. august Kärdla Cramo Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 30. august – 1. september Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 6.-8. september Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
9) 13.-15. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
10) 20.-22. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, Formula, Foil

Eesti MV sarja koduleht ja tulemused
Eesti MV sarja Facebooki leht ja fotogaleriid

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles