Eesti MV etapil Pärnu Sügisregatil on võistlustules 171 noorpurjetajat

Copy

EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klasside finaaletapi esimene võistluspäev pakkus sportlastele üsna tugevat tuult, kõrget lainet ning vaheldumisi päikest ja vihmasabinaid. Kõigile klassidele sai peetud kaks sõitu, mille järel juhivad võistlust Angeliina Maria Isabel Õunap, Katariina Roihu ja Eduards Plavins.

Optimist klassis läks sõiduvõidu ja teise kohaga võistlust juhtima Angeliina Maria Isabel Õunap. Teisel positsioonil on Siim Siimson ning kolmas on avapäeva sõitude kokkuvõttes Mia Marin Lilienthal.

Zoom8 klassis on kahe sõidu järel liidriks Katariina Roihu, kes finišeeris kolmandana ja esimesena. Tristan Šaraškin on teisel kohal ning Pert Salundi kolmas.

Laser 4.7 klassis on esimese ja teise sõiduresultaadiga esikohal lätlane Eduards Plavins, järgnemas Karolin Härm teisel ning Harri Kurg kolmandal positsioonil.

Tulemused 1. päev Optimist
Tulemused 1. päev Zoom8
Tulemused 1. päev Laser 4.7

Zoom8 ja Laser 4.7 klasside kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, toimuvad reedest pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaalsõitu ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaalsõitu. Neljandaks finaalsõidus osalejaks on poolfinaalsõidu võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.
Pühapäeval algusega kell 14 Pärnu Jahtklubi ees jõel toimuvaid poolfinaal- ja finaalsõite kommenteerivad huvilistele purjetajad Rimo Timm ja Taavi Valter Taveter.

Kuna liigselt tugevnenud tuule oludes ei saanud Optimist klassile kvalikatsiooniseeria täna lõpetamiseks nõutavat kolmandat võistlussõitu peetud, jätkub kvalifikatsioon ka homme. Pühapäeval purjetavad 45 paremat võistlejat kuldgrupis ja ülejäänud võistlejad hõbegrupis.

Laupäeval antakse päeva esimese sõidu hoiatussignaal kell 12 ja pühapäeval kell 11. Poolfinaal- ja finaalsõidud toimuvad pühapäeval algusega kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kümnest regatist:
1) 31. mai – 2. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
2) 14.-16. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18
3) 14.-16. juuni Baltic Cup Estonia (Pärnu) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 12.-14. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
5) 2.-4. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
6) 9.-11. august Kärdla Cramo Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 30. august – 1. september Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 6.-8. september Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
9) 13.-15. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
10) 20.-22. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, Formula, Foil

Eesti MV sarja koduleht ja tulemused
Eesti MV sarja Facebooki leht ja fotogaleriid

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles