Ingrid Puusta on RS:X klassi MM-il avapäeva järel 19. kohal

Copy
Pildil oleva RS:X purjelauaga Ingrid Puustat Pariisis ei näe
Pildil oleva RS:X purjelauaga Ingrid Puustat Pariisis ei näe Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Itaalias Garda järvel peetavatel olümpiapurjelaua RS:X maailmameistrivõistlustel on esimesel võistluspäeval peetud 3 sõidu järel Ingrid Puusta 19. positsioonil.

Ingrid Puusta lõpetas tänased sõidud oma kvalifikatsioonigrupis 8., 21. ja 4. finišitulemusega, mis asetavad ta 106 naise konkurentsis kõrgele 19. kohale.

"Esimene võistluspäev algas meeste jaoks kell 8.00 hommikul, mis tähendas, et nad pidid juba 6.30 sadamas olema. Naistel õnneks algasid sõidud alles kell 14.30, see andis meile võimaluse sõita lõunatuulega, mis peaks olema stabiilsem ja tugevam. Esimene start ja pool sõitu läksid mul hästi, olles kolmas, kuni tuli 30-kraadine tuulepööre vasakule. Õnneks reageerisin kiiresti ja suutsin sõidu säästa, lõpetades kaheksandana. Teise sõidu teises pooles valisin vale poole, mille tõttu kaotasin 11 kohta ning sealt oli juba raske tagasi tulla. Kolmas ja päeva viimane sõit õnnestus kõige paremini. Tuul oli stabiilne, stardist sain hästi minema ning finišis olin neljas. Olen üldiselt rahul oma päevaga ja ootan juba homset ehk viimast kvalifikatsioonisõitude päeva," kirjeldas Puusta MM-i avapäeva.

Naiste seas juhib võistlust itaallanna Marta Maggetti, meestest aga prantslane Pierre Le Coq.

MM kestab laupäeva, 28. septembrini. Homme jätkuvad kvalifikatsioonisõidud ning kui homme õhtuks on ära peetud vähemalt 4 võistlussõitu, algavad neljapäeval finaalsõidud, kus purjetatakse kuld- ja hõbegruppidena. Laupäeval toimuvad topeltpunktid andev medalisõit 10 parimale ning viimane finaalsõit ülejäänud sportlastele.

Võistluse kodulehekülg
Tulemused naised
Fotod
Videod

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles