Mati Sepa võistkond püsib Match Race maailma edetabelis 6. kohal

Copy
Mati Sepa meeskond
Mati Sepa meeskond Foto: Aivo Kallas

Kõige uuemas rahvusvahelise purjetamisliidu World Sailing matšpurjetamise maailma edetabelis on Mati Sepa tiim hoidmas 6. positsiooni.

Samal kohal on Mati Sepa juhtimisel purjetav võistkond püsinud alates oktoobrist. Nende parimaks tulemuseks on aga läbi aegade olnud 3. koht.

Matšpurjetamise maailma edetabelit juhib šveitslase Eric Monnini meeskond. Teisel kohal on Nick Egnot-Johnsoni tiim Uus-Meremaalt ning kolmandal britt Ian Williamsi võistkond. Edetabelis on enam kui 1100 võistkonda.

Match Race maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 24 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada reitingut omavatel regattidel võisteldes. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Viimase 12 kuu jooksul saavutatud tulemused annavad sealjuures topeltpunktid. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kaheksa regati lõikes.

Matšpurjetamine on formaat, kus omavahel võistlevad kaks identset paati. Igas võistlussõidus on tegemist strateegilise ja taktikalise duelliga kahe võistleja vahel, mille eesmärk on lihtne - purjetada esimesena üle finišiliini. Kõige tavalisem Match Race võistluste formaat koosneb eelsõitude seeriast, veerandfinaalist, poolfinaalist ning finaalist võistluse 1.-2. ja petit-finaalist 3.-4. koha saajate väljaselgitamiseks. Purjetatakse vastutuule-allatuule rajal ning iga sõidu pikkus on ligikaudu 20 minutit.

Matšpurjetamise maailma edetabel

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Alfons Håkans, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles