Juuso ja Henri Roihu on 49er klassi MM-il 9. kohal

Copy
Juuso ja Henri Roihu
Juuso ja Henri Roihu Foto: Maria Veessaar

Austraalias Geelongis peeti täna purjetamise meeste olümpiaklassi 49er maailmameistrivõistluste esimesed kolm kvalifikatsioonisõitu. Juuso ja Henri Roihu näitasid tugevas konkurentsis tipptaset ning on 78 meeskonna seas platseerunud üheksandaks.

Kui eilsel esimesel võistluspäeval oli tuul võistlemiseks liiga tugev, siis täna valitsesid Geelongis juba soodsamad olud. Kirja said kolme kvalifikatsioonisõidu tulemused ning need sõidud 11., 5. ja 2. kohaga lõpetanud Juuso ja Henri Roihu on kokkuvõttes üheksandal positsioonil.

"Emotsioonid peale esimest võistluspäeva on laes! Kahenädalane treeningtsükkel siin Melbourne'i külje all Geelongis on olnud edukas ning oleme koos treeneriga saanud enda käigu paremaks kui kunagi varem. Tänastes muutlikes tingimustes oli oluline saada hea start, et võimaldada oma plaani ellu viimine ning tuulepuhangute tabamine - õnnestusime selles väga hästi. Esimeses sõidus, kus tuul oli vaiksem, 5-9 sõlme, olime pidevalt hädas mererohu tõttu, mis alatasa takerdus rooli ja sverdi taha ning sundis meid keset sõite mitmeid kordi uimeid välja võtma. Päeva edenedes suutsime aina osavamalt mererohu pahmakaid vältida ning tugevama tuulega, mis valitses kahes viimases sõidus, oli rada juba puhtam ka. Üheksandalt kohalt on super minna edasi kvalifikatsioonisõitude viimasesse päeva," sõnas võistkonna soodimees Henri Roihu.

Liidriteks on britid Dylan Fletcher-Scott ja Stuart Bithell. Teisel kohal on Benjamin Bildstein ja David Hussl Austriast ning kolmandad Peter Burling ja Blair Tuke Uus-Meremaalt.

MM-i kvalifikatsioonisõidud kestavad kolmapäevani. Neljapäevast laupäevani peetakse finaalsõidud, kus 25 kvalifikatsiooni parimat võistkonda purjetavad kuldgrupis ning ülejäänud võimalikult võrdse suurusega hõbe- ja pronksgruppides. Võistluse lõpetab laupäeval toimuv topeltpunktid andev medalisõit kümnele parimale.

Võistluse kodulehekülg ja tulemused
Võistlussõitude otseülekanne 13., 14. ja 15. veebruaril
Fotod ja videod

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Alfons Håkans, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles