Talisurfi MM oli eestlastele taas edukas

Copy

Soomes Lestijärvil  toimuvate Talisurfi Maailmameistrivõistlused "WISSA 2020" on jõudnud lõpule ja täna õhtul toimub auhinnatseremoonia. Eestlastele jagus nii tiitleid kui medaleid.

MM-i kolmas võistluspäev möödus vaikses tuules, sõidud toimusid vaid lohedele. Hommikul lükati kõik sõidud edasi ning tiivad ja kelgud ootasid päralõunani tuult, mida ei tulnudki. Võistluste viimane, tänane neljas päev andis taas piisavalt tuult, et kõik klassid sõita saaksid. Lohed tegid viimased kursisõidud, kelkudele ja tiibadele toimusid nii slaalom kui kursisõit. 

Eestlased olid edukaimad GPS kiirussõidus, kus maailmameistritiitli toovad Eestisse loheklassis Raigo Piho ja kelkude klassis Boris Ljubtšenko. Kelkude kiirussõidus sai kolmanda koha Tõnis Salong.

Head sõidud tehti kelkude lühiraja slaalomis. Parima eestlasena saavutas kolmanda koha Boris Ljubtšenko. Edukad olid meie noored: U20 klassi maailmameistritiitli sai Raul Mihkel Anton (üldarvestuse viies), teise koha Kaur Säärits ja kolmanda Ekke Madis Tombu. Kaur Säärits on ühtlasi U17 klassi maailmameister, samas vanuseklassis sai kolmanda koha Marta Arete Sokk, olles oma vanuseklassi tüdrukute meister. Liisa Aasma sõitis end naiste arvestuses teisele kohale. Grand masterite vanuseklassis saavutas teise koha Raivo Saarm.

Kelkude kursisõidus U20 klassis sai teise koha Joonas Väär ja kolmanda Raul Mihkel Anton. Grand masterite vanuseklassi kolmas koht läks Raivo Saarmile. 

Maailmameistrilks lohe suusaklassis sai Nikita Kodanev (Venemaa), lumelaudadega lohe klassis Nikita Sokolov (Venemaa). Kelkude slaalomi võitis Paulius Voverys (Leedu) ja kursisõidu Aleksandr Leontjevs. Tiibade klassis sai tiitli nii slaalomis kui ka kursisõidus tšehh Miroslav Pacold.

VIDEOS jagavad äsja lõppenud Talisurfi MM-i WISSA 2020 muljeid võistlusel osalenud noored ja treener Jaak Lukk NYCSist.

Võistluste peakorraldaja on Eesti Jahtklubide Liit, võistlust toetavad Palms, Androna, Metallituba, EthaWind, Flaka, Etec ja Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium.

Võistluste koduleht https://wissa2020.ee/

WISSA 2020 Facebook https://www.facebook.com/events/2645399685471352/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles