Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sari jätkub ühepaatidele Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel

Copy
Karl-Martin Rammo, Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja liider Laser Standard klassis
Karl-Martin Rammo, Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja liider Laser Standard klassis Foto: Riina Ramst

Eeloleval nädalavahetusel Tallinnas toimuval Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapil Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel on tänavuse sarja raames teist korda võistlustules Laser Radial ja Laser Standard klassid. Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klassidele on aga tegemist sarja avaetapiga. Kutsutud klassina osaleb regatil sarja arvestuse väliselt Hansa 303.

Kuues võistlusklassis kokku on kolm päeva kestval regatil stardis üle 200 purjetaja Eestist ja Lätist.

Garmin Purjetamise Eesti meistrivõistlused on noorte- ja olümpiaklasside sportlastele üks hooaja põhivõistlusi, mille käigus selgitatakse välja Eesti parimad seilajad. Meistrivõistlused toimuvad etappide kaupa erinevates sadamates ümber Eesti ning neile on võistlema oodata enam kui neljasadat sportlast. Igal võistlusklassil on sarjas kas kolm või neli etappi, millest halvim läheb mahaarvamisele. Sarja toetajad Garmin ja Jakari Marine panevad sarja kokkuvõttes võistlejatele auhindadena välja Garmini spordikellad.

Laser Radial klassis on juuni keskel Pärnus toimunud avaetapi järel sarja liidriks lätlanna Agija Elerte, eestlastest aga Aleksander Kuusik. Laser Standard klassis juhib Karl-Martin Rammo.

Võistluse avavad reedel kell 13:00 Kalevi Jahtklubi lipuväljakul pidulikult jahtklubi asekommodoor Tõnu Tõniste ja Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Tõnis Kask.

Esimese võistlussõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15. Laupäeval ja pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Hansa 303 klass võistleb ainult laupäeval.

Koroonaviirusest tulenevalt tuleb kaldal järgida hajutatuse nõuet ning ka merel on soovituslik vältida lähikontakte. Võistlusele registreerimine käib täielikult interneti teel ning kohapeal regatibüroos registreerimist ei toimu. Samamoodi asuvad võistluse teadetetahvel ja tulemused ainult puri.ee kalendris regati infolehel. Võistluse avamine ja autasustamine toimuvad klubis kesksel kohal, kusjuures võistlejad jälgivad sündmust hajutatult. Autasustamisel selgub kõigi võistlejate seast ka sarja toetaja Garmini poolt välja pandud loosiauhinna saaja.

Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused korraldab Kalevi Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Garmin 2020 Purjetamise Eesti Meistrivõistlused etapid:
1) 12.-14. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er ja 49erFX, F18 ja Nacra 15, 470
2) 27.-28. juuni Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Windsurf Foil
3) 3.-5. juuli Kärdla Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er ja 49erFX, F18 ja Nacra 15, 470
4) 17.-19. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er ja 49erFX, F18 ja Nacra 15, 470
5) 17.-18. juuli Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Windsurf Foil
6) 14.-16. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 28.-30. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 11.-13. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 18.-20. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er ja 49erFX, F18 ja Nacra 15, 470, Techno 293, RS:X, Formula, Windsurf Foil
10) 25.-27. september Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) - klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook'is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Alfons Håkans ja Jakari Marine/Garmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles