Jahtklubide liit asendas hooaja lõpupeo ringreisiga

Copy

Koroonaviiruse tõttu toimus Eesti Jahtklubide Liidu (EJL) purjetamishooaja autasustamine tänavu ringreisina neljas erinevas asukohas viiele autasustatavate grupile. Auhinnad anti välitingimustes üle Pärnu Jahtklubi lipuväljakul, Haven Kakumäe lipuväljakul, Kalevi Jahtklubi lipuväljakul ja Pirita Surfiklubi lipuväljakul.

EJL andis välja 2020. aasta purjetamishooaja silmapaistvaima purjetaja, jääpurjetaja, võistkonna, võistlusametniku, treeneri, üllataja ja teo auhinnad. Selgusid ka EJL-i au- ja teenemärkide laureaadid ning aasta eestvedajad, samuti said autasustatud Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja, EJL Avamerepurjetamise Eesti Karikasarja, Melges 24 klassi ja Eesti Purjetamise Liiga parimad, teatas EJL peasekretär Ott Kallas. Koroonaviirusesse nakatumise ohu suurenemise tõttu otsustas EJL jätta ära traditsioonilise piduliku aastalõpugala ning EJL delegatsioon andis auhinnad saajatele üle vabas õhus toimunud tseremooniatel.

Aasta Purjetaja 2020 on olümpiasurfar Ingrid Puusta, kes saavutas veebruaris Austraalias peetud RS:X klassi maailmameistrivõistlustel 16. koha ja novembris Portugalis toimunud Euroopa meistrivõistlustel 13. koha ning tuli oktoobrikuus Itaalias 2024. aasta Olümpiamängude uue purjelauaklassi iQFOiL maailmamängudel 25. kohale.

Aasta Purjetaja 2020 Ingrid Puusta ja EJL president Kalev Vapper
Aasta Purjetaja 2020 Ingrid Puusta ja EJL president Kalev Vapper Foto: Tiit Aunaste

Aasta Jääpurjetaja tiitel kuulub tänavu Rasmus Maalinnale, kes tuli DN klassis juunioride maailmameistriks ja juunioride Euroopa meistriks.

Aasta Jääpurjetaja 2020 Rasmus Maalinn ja EJL president Kalev Vapper
Aasta Jääpurjetaja 2020 Rasmus Maalinn ja EJL president Kalev Vapper Foto: Tiit Aunaste

Aasta Võistkond on Bermudal toimunud Match Race maailmameistrivõistlustel osalenud Mati Sepa Match Race tiim, kuhu lisaks kaptenile kuuluvad Ago Rebane, Karl-Hannes Tagu ja Aleksei Žigadlo. MM-ile pääsesid kutse alusel võistlema vaid 16 väga kõrgetasemelist võistkonda üle maailma.

Aasta Võistkond 2020 Mati Sepa Match Race tiim liige Karl-Hannes Tagu ja EJL president Kalev Vapper
Aasta Võistkond 2020 Mati Sepa Match Race tiim liige Karl-Hannes Tagu ja EJL president Kalev Vapper Foto: Tiit Aunaste

Aasta Treeneriks valiti Eesti Purjetamisakadeemia kahepaatide treener ning Tallinna Jahtklubi Purjetamiskooli käima pannud ja seda pikki aastaid edukalt peatreenerina vedanud Maria Veessaar, kelle käe alt on Eesti purjetamisse lisaks tublidele sportlastele ka arvukalt uusi noori treenereid juurde tulnud.

Aasta Treener 2020 Maria Veessaar
Aasta Treener 2020 Maria Veessaar Foto: Henri Roihu

Aasta Võistlusametnikuks nimetati aastaid Eesti Jahtklubide Liidu võistlusametnike komisjoni juhtinud, liidu tehnilise delegaadi tiimi kuulunud ja Eesti meistrivõistluste regattidel võistlusjuhina tegutsenud Marko Saarlaid.

Aasta Võistlusametnik 2020 Marko Saarlaid ja EJL president Kalev Vapper
Aasta Võistlusametnik 2020 Marko Saarlaid ja EJL president Kalev Vapper Foto: Tiit Aunaste

Aasta Üllataja tiitliga hinnati Taavi Valter Taveteri, kes teenis olümpiaklassi Finn juunioride maailmameistrivõistlustelt hõbemedali ja juunioride Euroopa meistrivõistlustelt pronksmedali.

Aasta Üllataja 2020 Taavi Valter Taveter ja EJL president Kalev Vapper
Aasta Üllataja 2020 Taavi Valter Taveter ja EJL president Kalev Vapper Foto: Tiit Aunaste

Aasta Tegu on Andrus Nilgi sulest ilmunud Rein Ottosoni elulooraamat «Rein Ottoson. Meri, mu kirg», mis annab edasi nii Reinu treeneriks kujunemise teekonna ja sportlaste koolitamise filosoofia kui jutustab mitme põlvkonna Eesti tipp-purjetajate kujunemis- ja arenguloo.

Aasta Tegu 2020 - Andrus Nilgi sulest ilmunud raamat «Rein Ottoson. Meri, mu kirg» auhinda võtab vastu Rein Ottoson
Aasta Tegu 2020 - Andrus Nilgi sulest ilmunud raamat «Rein Ottoson. Meri, mu kirg» auhinda võtab vastu Rein Ottoson Foto: Tiit Aunaste

Eesti Jahtklubide Liidu aumärgi pälvis tänavu Egon Elstein, kelle volitused EJL-i presidendina lõppesid seoses juhatuse volituste perioodi lõppemisega novembrikuus. Välja anti ka kokku kaheksa teenetemärki: EJL-i juhatuse liikmetele nende volituste lõppemisel, sportlastele saavutuste eest ning isikutele eriteenete eest Eesti purjetamises.
EJL au- ja teenetemärkide saajad 2020. aastal

Nimetati ka aasta eestvedajad, kes on 2020. aastal aktiivsusega silma paistnud ja aidanud Eesti purjetamist oma valdkonnas edendada.
Aasta eestvedajad 2020

Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarjas selgusid tänavused parimad purjetajad ja purjelaudurid 15 klassis: Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293 Minim U13, Techno 293 Junior U15, Techno 293 Plus, Formula, Foil, RS Feva, 29er, 470, 49er & 49er FX ning F18 ja Nacra 15. Kõikide klasside võitjatele sarja kokkuvõttes olid auhindadeks toetajate Garmini ja Jakari Marine poolt välja pandud Garmini spordikellad, samuti loositi üks kell välja igal regatil kõigi võistlejate vahel.
Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistlused 2020 medalistid

Jakari Marine ja Garmini esindaja Aleksandr Karboinov andmas Eesti Jahtklubide Liidu presidendile Kalev Vapperile üle Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja auhindu Garmini spordikellasid
Jakari Marine ja Garmini esindaja Aleksandr Karboinov andmas Eesti Jahtklubide Liidu presidendile Kalev Vapperile üle Garmin Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja auhindu Garmini spordikellasid Foto: Ott Kallas

EJL Avamerepurjetamise Eesti Karikasarjas said hooaja parimad jahid ja võistkonnad selgeks ORC I, ORC II ja Folkbootide arvestustes.
EJL Avamerepurjetamise Eesti Karikas 2020 esikolmikud

Tänavused parimad võistkonnad said autasustatud Melges 24 klassi Eesti edetabeli arvestuses.
Melges 24 Eesti edetabel 2020 esikolmik

Uhke rändkarika ja meened pälvis Eesti Purjetamise Liiga hooaja parim võistkond.
Eesti Purjetamise Liiga 2020 võitja

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Alfons Håkans ja Jakari Marine/Garmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles