Talisurfi Mängude teine etapp tõi võistlema arvukalt kelke ja ka loheklassi

Copy
Talisurfi kelgud
Talisurfi kelgud Foto: Katrin Merirand

Mängude sarja teine etapp algas Topu sadamas kerge ehmatusega. Võistluseelne öö, kohati ligi -20 kraadi, polnud Topu lahe ülaosa jääd piisavalt tugevaks külmutanud. Õnneks oli olemas varuplaan. Liikusime lahe alumisse soppi, kus jääolud olid turvalised. See osa oli nädalavahetuseks küll jääpurjetajatele broneeritud, aga õnneks jätkus piisavalt ruumi ka talisurfi võistlusrajale.

Asukoha muudatuse tõttu algus pisut viibis. Samas varahommikul oligi tuulevaikne. Võistlusdistsipliiniks valisime kursisõidu. Kelgu klassis osales ligi 20 võistlejat ja lohe klassi esindas kuus julget surfarit. Lohedele oli see talve esimene võistlus.

Talisurfi lohe klass
Talisurfi lohe klass Foto: Katrin Merirand

Mõlemas klassis õnnestus anda 5 starti. Lohe klassi poodiumi kohad võitsid kogenud võistlejad. Esimene oli Madis Kallas (Pirita Surfiklubi), teine Martti Ainola (Laulasmaa Surfiklubi) ja kolmas Märt Maiste. Järgnevad positsioonid kuulusid noortele, kellele see oli esimene võistlus. Saadud kogemus oli neile kindlasti väärtuslik.

Madis Kallas
Madis Kallas Foto: Katrin Merirand

Kelgu klassi esiots oli seekord väga tihe. Sõidu võite korjasid koguni neli võistlejat. Kahe võiduga saavutas etapil esikoha Meelis Rang. Vaid 0,3 punktise vahega saavutas teise koha Raul Mihkel Anton. Kolmas oli seekord Boris Ljubtšenko (Black Team Estonia).

Meelis Rang
Meelis Rang Foto: Enda Pärisma

Naiste arvestuses võitis esikoha noorsurfar Marta Arete Sokk. Noorte U20 arvestuse parim oli Raul Mihkel Anton, teiseks tuli Joonas Väär ja kolmas oli Kaur Säärits. Kõik noored on NYCS purjetamiskooli kasvandikud.

Raul Mihkel Anton
Raul Mihkel Anton Foto: Katrin Merirand

Grand Master arvestuse võitis Meelis Rang. Teine oli Tõnis Salong ja kolmas Koit Teder. Austatud härrad sõidavad kõrgelt hinnatud Viljandimaa kelkudel.

II etapi tulemused:
lohe klass
kelgu klass

Mängude sarja koondtulemused

Pildid: autor Enda Pärisma
Pildid: autor Katrin Merirand

Sarja toetab slaalom.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles