Start-Up Regatt Folkbootidel

, Eesti Folkbootide Flotill
Copy

26. juulil leidis aset üks eriline regatt, mida kuidagi tähelepanuta jätta ei saa. Esmakordselt võtsid Eesti Folkbootide kaptenite käe all merel mõõtu Eesti start-up-kogukonna esindajad. Lisaks purjetamisele oli eesmärk toetada nii flotilli tegevust kui ka Vabatahtlikke Merepäästjaid, kellele osa ürituse tulust suunati.

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel Foto: Maido Parv

Ettevõtmise teeb väljapaistvaks asjaolu, et veel nädal enne üritust oli osalejatele saadetud info, et Folkbootide mitteametlike maailmameistrivõistluste ehk Gold Cup 2021 raames toimuma pidanud Start-Up Regatt jääb ära (nagu ka Covid19 tõttu ärajäetud Gold Cup ise) kuna lubatud paate Tallinnasse kokku tuua ei õnnestunud.

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel - Mikk Köösel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel - Mikk Köösel Foto: Maido Parv

Eesti folkbotistide "isa" Mikk Kööseli eestvedamisel aga leiti siit samast Eestist lausa 18 Folkbooti ja kaptenit, kes üritusest osa soovisid saada. 18 Folkbooti ühel stardiliinil on kogu Soome lahe laevastike kontekstis väga suur saavutus.

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel Foto: Maido Parv

Iga registreeritud start-up sai võimaluse valida 2 võistlejat, kellele anti kapten ja võistlusvalmis Folkboot. Sealjuures polnud eelnev purjetamiskogemus oluline – kaptenid vastutasid oma paadis praktilise poole eest ning enne merele minekut andis kogenud võistluspurjetaja Liise Köösel osalejatele teoreetilise ülevaate sellest, mis neid ees ootab.

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel Foto: Maido Parv

Tingimused merel olid sellise võistluse jaoks soodsad – paistis päike ning puhus mõõdukas 5-7 m/s tuul. Jahtidele anti kaks starti, rada oli klassikaline vastutuule-allatuulerada ehk „vorst“: loovimine vastutuulemärgini ja sealt „liblikasse“ seatud purjedega allatuulemärgini. Spinnakeride kasutamine otsustati hoida järgmise aasta võistluseks.

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel Foto: Maido Parv

Ühtegi üritust ei ole võimalik kokku panna nii kiirelt ja nii hästi ilma suurepäraste partneriteta. Kohe kindlasti ei oleks meil olnud seda mõnusat olemist enne ja pärast võistlust, kui Punch Club ei oleks oma baari Kalevi Jahtklubi telki üles pannud ja kõiki külalisi tervitusjookidega meeles pidanud. Üks asi on teha häid kokteile, hoopis suurem väärtus oli sellel meeleolul, mis nad oma kohaloluga lõid. Aitäh!

Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel
Start-Up Regatt 2021 Folkbootidel Foto: Maido Parv

Purjetajatele hästi tuntud Tiit Paananen sponsoreeris Põhjala õlledega, mis läksid nagu… noh, külmad õlled soojal suvepäeval.

Tiit Aunaste ja Maido Parv dokumenteerisid kogu päeva nii õhust, veest kui ka kalda pealt. Ilma nendeta meil ilmselt ei olekski täna enam meeles, mis seal korda saatsime.

Start-Up Regatt 2021.mov from A4 Media on Vimeo.

Kalevi Jahtklubi võõrustas, Birgit Suuder disainis, Ragnar Sass kutsus kaptenid tänutäheks kontserdile ja Olev Roosma tutvustas purjetamise ajalugu ning telgitaguseid.

Osa võtsid Ampler Bikes, Bankish, Cachet, Comodule, eAgronom, Edumus, Gateway Studios, Geneto. Klaus, LIFT99, MeetFrank, Münt, Patchstack, Single.Earth, Skeleton, Singleton, Veriff ja Vok Bikes.

Poodiumikohad tõid koju Bankish, Skeleton ning Geneto, täpsemad tulemused siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles