Eesti avamerepurjetajad jahil Sugar lõpetasid hooaja neljanda rahvusvahelise meistritiitli võiduga!

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Andrea Carloni

Eile selgusid Itaalias Sistianas Euroopa meistrid sportpaatide avamerepurjetamises. Eestit esindas sellel võistlusel Pärnu jahtklubi lipu all sõitev meeskond Sugar kapten Ott Kikkase juhtimisel.

Foto: Andrea Carloni

Võistlused toimusid 9.–15.10 Sistianas, Itaalias. Kokku oli võistlusel osalemas 21 alust kuuest riigist.

Sõite oli nendele päevadele planeeritud kaheksa, üks pikem coasta'l sõit ja seitse lühiraja võistlust, kahjuks tuult nii palju ei jagunud ja lõpuks sai kirja üks coasta'l ja viis lühiraja sõitu. Sugari (Corsa 915) meeskonna lõppskooriks oli 6 punkti (1-1-1-1-2), millega edestasid teise koha saanud Chardonnay meeskonda koguni 14 punktiga.

Kapten Ott Kikkas ütles, et tegemist oli kahtlemata ühe paremini korraldatud võistlusega, kus nemad on osalenud, seda nii tehnilistes küsimustes, võistluste korralduses vee peal ja peale võistluspäeva lõppu kaldal, seda kinnitas ka meeskonnas pikalt sõitnud Marjaliisa Umb, kes lisas, et Itaallased on alati rõõmsad neid stardiliinil nähes ja ei tunne kurbust, et meistritiitlid järjest Eestisse lendavad.

Foto: Andrea Carloni

Sugari meeskonnale on olnud lõppev hooaeg võituderohke, varasemalt sel hooajal on nad toonud võidud koju mitmelt tähtsalt tiitlivõistluselt:

14.– 21. mail tominud ORC Vahemere meistrivõistlustel võitis meeskond oma grupis kuldse esikoha.

22.–30. juunil Porto Cuervos toimunud ORC avamerepurjetamise maailmameistri võistluste C klassi 1. koht.

24.–28. augustil Itaalia meistrivõistlustelt avamerepurjetamises Monfalcones oma grupis 1. koht.

Foto: Andrea Carloni

Küsimusele, mis on Sugari edu saladus, vastas kapten, et kindlasti on selleks hästi toimiv meeskond ja hea ettevalmistustöö jahiga, mille eest tunnustab ta eriti just kohalikke liikmeid, kes eelnevalt suure töö ära olid teinud.

Eestlastest osalesid võistlusel Marjaliisa Umb, Risto Riim, Ott Kikkas ja Karl-Robert Trink ning itaallastest olid meeskonnas Sandro Montefusco, Paolo Bucciareli, Matteo Ivaldi, Alessandro Alberti.

Sellega loeb Sugari meeskond, kes on tänaseks tagasi kodumaale jõudnud, 2022. aasta hooaja edukalt lõppenuks ning läheb auga teenitud puhkusele, et siis uuel hooajal puhanuna taas maailmatasemel purjetajatele väärt konkurentsi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles