Suri maailma vanim olümpiasportlane

Karl Mihkel Eller
Copy
Olümpiarõngad Londoni Tower Bridge'il. London on olümpiamänge võõrustanud 1908., 1948. ja 2012. aastal.
Olümpiarõngad Londoni Tower Bridge'il. London on olümpiamänge võõrustanud 1908., 1948. ja 2012. aastal. Foto: LUKE MACGREGOR/Reuters/Scanpix

Esmaspäeval suri 107-aastaselt maailma vanim olümpiasportlane Félix Sienra. 1948. aasta olümpial osalenud Uruguay purjetaja oli vaid mõni nädal varem antud intervjuus avaldanud oma pikaealisuse saladuse.

Sienra osales 75 aastat tagasi toimunud Londoni olümpial Firefly-klassi purjetamise võistlusel ja sai kuuenda koha. Sienra, kes oli pidanud ka Uruguay olümpiakomitee asepresidendi ametit, avaldas enne oma 107. sünnipäeva, mida tähistati 21. jaanuaril, oma pika elu saladuse.

«Käin ka oma naisega jalutamas. Ma vajan liikumist nagu õhku. Hindan ka igapäevast rutiini,» vahendas Sienrat Saksa ajaleht Die Welt.

Sienra elustiil oli tervislik. Ta tunnistas, et ainus kord, mil ta oli purjus, oli 1930. aastal, mil Urugay võitis ajaloo esimese MM-tiitli. «Söön palju puu- ja juurvilju ning joon palju vett. Ja teate, mis veel oluline on?

Ka mõistust tuleb pidevalt treenida. Ma loen kolm kuni neli tundi päevas. Loen kahte päevalehte ja mitmeid ajakirju, et end kursis hoida. Päev, mil ma pole lugenud, on raisatud päev,» toonitas Sienra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles