9.-11.06 toimunud Tallinn Jahtklubi Karikavõistluste parimad on selgunud

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Tiit Aunaste

Täna lõppesid Tallinn Jahtklubi karikavõistlused, mis ühtlasi on Garmin Purjetamise Võistlussarja esimene etapp, sel hooajal kahepaatidele 29er, 49er, 49FX ja RS Feva ja ILCA 4, ILCA 6 ja ILCA 7 paadiklassides.

Foto: Tiit Aunaste

Reedel alanud võistlusel Lohusalu sadamas osales kokku 106 paatkonda. Võistleldi kahel rajal, esimesel ühepaadid ja teisel kahepaadid. Ilmaolud olid võistlejate jaoks ideaali lähedased, soojakraadid ulatusid kahekümneni, päike paistis ja seda kõige olulisemat- tuult jagus kõigile kolmele võistluspäevale.

Foto: Tiit Aunaste

29er paadiklassis võidutses Helsingfors Segelklubb meeskond Maisa Kauppi ja Alisa Kylävainio, edestades hõbemedalile tulnud Tallinn jahtklubi noori Maria Aleksandra Vettikut ja Juta Koovi kolme punktiga. Kolmanda koha saavutanud samuti Soomest tulnud purjetajad Hymy Savela ja Ella Karhunen jäid neist maha 17 punktiga.

49er klassis võitsid kaheksast võistlussõidust viis võitnud Helen Ausman ja Helen Pais Tallinna jahtklubist. Napi kahe punktiga jäid neidude meeskonnast maha Oleg Egipte ja Artur Mitsulis saavutades siiski uhke hõbedase poodimikoha, Kolmandale kohale tulid Bert Magi ja Ardi Bogdanov.

Foto: Tiit Aunaste

ILCA 4 arvestuses võitis esikoha Läti purjetaja Karlina Vaivode Sport Sailing Academy/Club360-st, kes hoidis esikohta kõigil kolmel võistluspäeval. Teise koha saavutas ühe punktiga esikohast maha jäänud Rasmus Randmäe Rein Ottosoni Purjespordikoolist ja kolmandale kohale tuli Raul Ottesson Tallinn Jahtklubist.

ILCA 6 paadiklassis saavutasid võrdse arvu punkte Katariina Roihu (TJK) ja Romi Safin (ROPK), esikoht läks siiski Katariinale kuna temal oli rohkem sõiduvõite. Kolmanda koha saavutas lätlane Jekabs Codards JSS Jūrmala purjetamiskoolist.

ILCA 7 klassis ei olnud taaskord vastast Karl-Martin Rammole, kes tegi igas sõidud puhta töö ja juhtis võistlust esimesest päevast peale. Teise koha omanik Bo Aaron Kooser jäi esikohast maha üheksa punktiga, temale järgnes Evo Annus kolmandal kohal. Kõik kolm on Rein Ottosoni Purjespordikoolist.

RS Aerode paadiklassis võidutsesid Saaremaa Merispordi seltsi purjetajad. Võistles kokku üheksa sportlast, nendest parim oli Liina Kolk kes üheksast sõidust kaheksa võitis ja sellega oli esikoht juba kindel. Teise koha omanik Rait Rand jäi Kolk-st maha kuue punktiga. Pjedestali kolmandale astmele purjetas end Andres Haavel.

RS Feva paadiklassis teenisid kõrgeima koha poodiumil Leon Zolotorjov ja Genri Mihhalap. Nendest kõrval hõbedasel poodiumi astmel seisid klubikaaslased Uku Kuuse purjespordikoolist Mia Maria Lipsmäe ja Sandra Sinimäe. Kolmas koht läks Tallinn jahtklubile, meeskond Victoria Sophia Riikoja ja Eva-Lotta Soomerile.

Foto: Tiit Aunaste / A4

Järgmine Garmin Purjetamise Võistlussarja etapp toimub 13.-16.07 Tallinn race-l mis on ühtlasi RS Feva, 29er, 49er ja 49erFX paadiklassidele Eesti Meistrivõistlused.

1. Päeva kokkuvõte

2. Päeva kokkuvõte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles