Pärnu meeskond jahil “Sugar” võitis avamerepurjetamise Läti meistrivõistlused

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Janis Spurdzins

Täna lõppesid Kuressaare jahisadamas nädal aega kestnud Läti avamerepurjetamise meistrivõistlused. 

Esmaspäeval Lätis Ventspilsis alanud võistlus tõi kokku 50 jahtlaeva, nendest 2 vabagrupis sõitvad katamaraanid. Võisteldi nii LYS kui ORC paadiklassides, kummasgi kaks gruppi.

“Brigitta” meeskond
“Brigitta” meeskond Foto: Gulf of Riga Regatta

Esimene, Ventspilsis toimunud avamereetapp mõõdus ideaalsetes purjetamistingimustes. Päike paistis, puhus stabiilne ja mõõdukas tuul- seda kutsutakse purjetajate seas šampanja-purjetamiseks.

Regati teine päev pani purjetajate kannatlikuse proovile. Pikal Ventspils-Roja etapil oli tuult tagasihoidlikult ja nii jõudis viimane meeskonnad Roja sadamasse alles järgmise päeva hommikul kell 10.30. Öine meresõit oli vaatemänguline, suurte äikesepilvede vahel sähvivad välgunooled jäid paljude kaamerasilma ette ning jõudsid seeläbi ka kaldal kaasaelavate inimesteni.

Foto: Gulf of Riga Regatta

Ülejäänud kolm päeva möödusid purjetajate jaoks vahemerelistes tingimustes. Neljapäeval keerati laevaninad Eesti poole, Roja - Kuressaare etapiks.

Kuressaare jahisadama ja Saaremaa Merispordi seltsi tegevjuht Airi Raamat kiitis koostööd Läti korraldajatega ja lisas, et juba mitmendat korda Kuressaare jahisadamas toimuv regatt toob nendel päevadel palju kohalikke purjetamise sõpru sadamasse võistlusele kaasa elama ja regatimelust osa saama.

Foto: Gulf of Riga Regatta

LYS 1 grupis võitis meistritiitli Läti meeskond jahil „Gabriel“ kapten Gundars Berzinš juhtimisel, teise koha saavutas Pärnu jahtklubi lipu all sõitev jaht „Brigitta“ meeskond, koosseisus: kapten Priit Jürioja, Raiko Lepik, Tarmo Mihhotin, Ivo Mihhotin, Katriin Krimm ja Ermo Mihhotin. LYS 1 grupis kolmanda koha saavutas Leedu meeskond jahil „Prus Primo“, kapten Gintaras Chomentauskas-ga.

Foto: Janis Spurdzins

Nii nagu LYS 1. grupis oli ka ORC 1. grupis poodiumil kõik kolm Baltimaad, võitjad Leedu purjetajad jahil „Arabela“ kapten Raimondas Siugzdinisega, teisel kohal Läti meeskond „Thora“ ja kapteniks Klavas Vasks. Pronksmedalid riputati kaela Eestlastele, kapten Eero Pank meeskonnale „Cafe Sailing“ jahil kuhu kuulusid Toomast Talts, Kristian Allikmaa, Joosep Pank, Indrek Tiits, Siim Käba, Anu Varvik, Mihkel Karu, Karola Pank ja Jaanus Laikmaa

Foto: Janis Spurdzins

ORC 2 grupis on Läti meistrivõistluste võitjad Pärnu jahtklubi meeskond jahil „Sugar“. Pärnu jahtklubi kommodoor ja jahi „Sugar“-i kapten Alari Akermann tunnustas oma meeskonda ja võistluse väga head korraldusliku taset ning tõi välja, et kogu programm nii maal kui merel oli hästi läbi mõeldud, ei olnud asjatut ootamist. Kuue liikmelisse meeskonda kuulusid veel Marko Uulits, Siim Erik Akermann, Rauno Leibak, Normundus Malinovskis, Sven Feofanov ja Martin Rahnel.

Foto: Janis Spurdzins

GoRR on ÄGE! 

Asjaosalistelt saadud tagasiside ja emotsiooni võtab tabavalt kokku Saaremaa Merispordi seltsi purjetaja jahi „Heleena“ kapten Aivar Laos.

Võistluse korraldajad ja võistlusametnikud
Võistluse korraldajad ja võistlusametnikud Foto: Janis Spurdzins

Kõik tulemused leiad SIIT

FOTOD JA VIDEOD

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles