Täna alanud 47. Spinnakeri regatil osalevad üheksa riigi parimad noorpurjetajad

Kai Kallas
, Autor
Copy

Täna sai alguse 47. Spinnakeri regatt. Neljal järjestikusel päeval võtavad omavahel mõõtu eri maade Optimistklassi parimad purjetajad. Võistlusel osaleb kokku 134 noorsportlast üheksast riigist, Ameerikast, Kanadast, Türgist, Norrast, Lätist, Leedust, Soomest, Hispaaniast ja Eestist.

Tegemist on vanima ja ühe suurima lastele ja noortele korraldatava rahvusvahelise purjetamise regatiga Põhjamaades ja Balti riikides. Regatist võtavad osa eri riikide parimad Optimist klassi purjetajad vanuses 7 – 15 aastat. Siiani on Spinnakeri regatti läbi viidud igal aastal Pirital. Sellel aastal toimub Spinnakeri rahvusvaheline regatt esimest korda Harku vallas Tilgu sadamas.

Esimesel võistluspäeval purjetati võrdlemisi keerulistes oludes. Päev algas lühikese tuule ootamisega kaldal, hiljem asendus vaikus keerutava ja pagilise tuulega. Võistlejatele olid need tingimused väljakutsete rohked, aga sellele vaatamata näitasid nad enda tublidust ja peetud sai kaks võistlussõitu.

Üldarvestuses on päeva lõpuks esikohal Helena Lee Kangur Kalev Jahtklubist, kes esimeses sõidus saavutas neljanda koha ja teises tõusis kolm kohta ning lõpetas esimesena. Tema järgi tuli teisele kohale Soome purjetaja Sami Hietalahti Helsingfors Segelsällskap klubist, kes esimese sõidu võitis ja teises saavutas neljanda koha. Lõppskoor päeva lõpuks mõlemal 5 punkti. Kolmas koht läks Oskari Jefimoffile Naantalin Purjehdusseura-st, samuti viiepunktise lõppskooriga.

See näitab, et võisteldakse tõeliselt kõrges ja tihedas konkurentsis ning otsused merel peavad olema eriti hästi läbi kaalutud.

Teine võistluspäev toob sportlastele uued võimalused, plaanis on pidada kolm võistlussõitu.

Kõiki tänase päeva tulemusi näeb: https://manage2sail.com/et-EE/event/spinnaker2023#!/results?classId=Q

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles