Lilienthal saavutas maailmameistrivõistlustel Poolas kõrge koha

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Erakogu

4. juulil algasid Poolas Dziwnowis noorte ILCA kuuendad maailmameistrivõistlused, kus osales 100 parimat selles paadiklassis sõitvat neidu. Eestit esindas neli purjetajat. 

Foto: Erakogu

Võistlus kestis kokku kuus päeva, mille jooksul toimus 12 võistlussõitu. Võistlejad said kogeda kõik võimalike ilmaolusid, mis sportlaste vaates oli hea, sest erinevates oludes võistlemine toob tõelised oskused välja.

Foto: Erakogu

Eestlastest oli võistlemas neli neiut: Mia Marin Lilienthal, Romi Safin, Katariina Roihu ja Katariina Jõgi. Parima tulemuse tegi Lilienthal, kes igapäevaselt treenib Portugali rahvusvahelises meeskonnas Viana Saining Performans. Lilienthal saavutas kõrge kaheksanda koha, mis on noorte seas viimaste aegade parim tulemus.

2028 Los Angelase suveolümpial näeme!

Mia Marin Lilienthal

Foto: Erakogu

Lilienthal alustas purjetamisega kaheksaaastaselt Rein Ottosoni Purjespordikoolis. Viimased aastad on ta treeninud Portugali võistkonnas. Selged sihid ja tugev töötahe on toonud ta täna niivõrd kõrges konkurentsis maailma parimate kõrvale. Lilienthal suur eesmärk on osaleda 2028. aasta Los Angelase suveolümpial. Selle nimel praegu töö käib.

Heade toetajate ja kaasaelajateta oleks sellisel tasemel treenimine ja võistlemine keeruline. Nii toob ta välja oma toetaja Sarto Capitali ja Andres Rätsepa ning muidugi oma pere.

Foto: Erakogu

Seista kõrvuti maailma parimatega ühes reas oli väga uhke tunne. Töö ja vaev on ära tasunud. Endale seatud eesmärk jõuda kümne parima hulka sel võistlusel õnnestus täielikult!

Mia Marin Lilienthal

Tugeva soorituse tegi ka Katariina Roihu Tallinn Jahtklubist, saavutades 100 osaleja seas 16. koha. Romi Safin Rein Ottosoni Purjespordikoolist saavutas 26. ja Katariina Jõgi (TJK) 76. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles