Emma Viktoria Millend saavutas purjelaua iQfoil noorte lahtistel Euroopa meistrivõistlustel kuuenda koha

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Erakogu

Torboles Itaalias lõppesid täna purjelaua iQfoil noorte lahtised Euroopa meistrivõistlused, kus eestlanna Emma Viktoria Millend (EST127) saavutas U19 naiste arvestuses kuuenda koha väga tihedas konkurentsis 58 võistleja hulgas. Tegemist on Eesti noorte purjelaudurite jaoks läbi aegade kõrgeima kohaga iQfoili rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.

Võistluste raames peeti U19 tüdrukutele 12 sõitu, millest Emma võitis ühe ja kahes tuli teisele kohale. Finaalsõidus saavutas Emma kuuenda koha.

Treener Matthew Rickardi hinnangul purjetas Emma kogu võistluse suurepäraselt ja sõitis pea kõikides sõitudes juhtgrupis. Emma sõidab iQfoili klassis alles teist aastat ja tema areng on olnud võimas.

U19 noormeeste arvestuses sõitis väga hea tulemuse Aksel Haava (EST686), kes 145 võistleja hulgas saavutas kõrge 17. koha. «Keskmise tuulega kursisõidud läksid väga hästi. Tugevama tuulega oli keeruline. Üldiselt arvan, et läks hästi. Paremini, kui ma ise oleks lootnud. Välislaagrid on mind palju edasi aidanud. Treener Matthew Rickardiga on koostöö väga hea,» ütles Haava.

Lisett Aasmets (U19 naised) tegi stabiilselt häid sõite ja tuli tihedas konkurentsis 32. kohale 58 võistleja hulgas.

Jakob Tuubel (U19 noormehed) on sõitnud iQfoiliga vaid paar kuud ja tuli 145 võistleja hulgas 133. kohale, mis on kindlasti hea tulemus.

Võistlustel osales kokku 422 võistlejat 36 riigist.

Sportlaste osalemist Euroopa meistrivõistlustel toetasid KULKA, Eesti Purjelaualiit, Eesti Jahtklubide Liit, Eesti Olümpiakomitee Team Estonia ja Tallinna Spordikool.

Purjelaua iQfoil on esimest korda kavas ka 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel. Eesti purjelauasportlased on suutnud välja võidelda olümpiapääsme kõikidele olümpiamängudele pärast Eesti taasiseseisvumist ja loodetavasti suudetakse seda ka 2024. aasta olümpiamängudeks.

Kokkuvõte: Kristel Oitmaa, Eesti Purjelaua Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles