A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt jõudis kenal käigul Kuressaarest Kõigustesse

PIRET SALMISTU
Copy

Kolmapäeva hommik Kuressaare jahisadamas oli suviselt soe ja päikeseline. Purjetajate rõõmuks ei puudunud ka tuul, kuigi rohkemaks kui 3-4 m/s see täna ei paisunud ja regati neljanda, Tactical Foodpack Kuressaare-Kõiguste etapi teine pool seilati spinnakeride ja gennakeride all päikest võttes mõnusas lõunakaartest puhuvas külg- ja taganttuules Kõiguste sadamasse.

Kell 11 hommikul Kuressaare lähistelt startinud 20-25 miili pikkuse etapi läbimiseks kulus suurematel jahtidel veidi alla nelja ja poole tunni. Kõige pikemalt kulus aega Kõigustesse jõudmiseks kõige väikesematel, ORC IV grupi viimastel jahtidel, jõudes vaikivas tuules üle finishiliini vahetult enne kontrollaja lõppemist.

Jaht Forte (X-41 mod) Jaak Jõgi juhtimisel (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt
Jaht Forte (X-41 mod) Jaak Jõgi juhtimisel (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt Foto: Janis Spurdzins janisspurdzins.com

ORC I grupis grupis sõitis parima aja välja selle grupi regati üldliider jaht Forte (X-41 mod) Jaak Jõgi juhtimisel (Kalevi JK). Tuuleolud soosisid X-41 tüüpi jahte, sest 27 sekundit jäi maha teisele kohale purjetanud, eelmisel aastal regati esikoha võitnud Olympic/Tactical Foodpack (X-41 mod) Tiit Vihuliga roolis (Dago JK). Tänase etapi kolmanda poodiumikoha täidab jahi Shadow (J-112 E) meeskond Harles Liivi juhtimisel (Kalevi JK), kellel libisesid konkurendid eest vaid kolm miili enne finishiliini kui Shadow jaoks tuul vaiksemaks jäi ja kaotust liidrile kogunes 59 sekundit.

Jahi Berta (Elan 380) meeskond Hando Sutteriga roolis (Kalevi JK) oli tänasel etapil taas parim Cruiser divisjonis. Berta oli nka ainuke jaht, kes Cruiser divisjonis enne kontrollaja lõppu üle finishiliini jõudis.

Intervjuu Olympic jahi kapten Tiit Vihuliga 

Amserv Toyota Sailing Team (First 36.7 mod) Margus Žuravljovi juhtimisel (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt
Amserv Toyota Sailing Team (First 36.7 mod) Margus Žuravljovi juhtimisel (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt Foto: Janis Spurdzins janisspurdzins.com

ORC II grupis kindlustas tänase esikohaga enda positsiooni regati üldliidri kohal Amserv Toyota Sailing Team (First 36.7 mod) Margus Žuravljovi juhtimisel (Kalevi JK). Jaht Sugar (Italia 9.98) Marjaliisa Umbiga roolis (Pärnu JK) jäi võitjast maha 25 sekundit ja on ka üldkokkuvõttes teisel kohal. Tauno Tõnuse juhtimisel jahi My Car (X-35 mod) meeskond on kolmandal kohal nii tänase etapi poodiumil kui ka esialgses üldedetabelis.

Cruiser divisjoni parima tulemuse tänasel etapil välja sõitnud jaht Mia (Grand Surprise) Jaan Tiidemanni juhtimisel kindlustas oma liidripositsiooni selles arvestuses.

Intervjuu Amserv Toyota Sailing Team’i kapten Margus Zuravljoviga 

Jaht Enel (Ridas 31) kapten Priit Videvik koos meeskonnakaaslase Argo Maasikmäega. - A, Le Coq 66. Muhu Väina regatt
Jaht Enel (Ridas 31) kapten Priit Videvik koos meeskonnakaaslase Argo Maasikmäega. - A, Le Coq 66. Muhu Väina regatt Foto: Janis Spurdzins

Nii ORC III kui ORC IV grupi tänased võidujahid purjetavad kahekesi ehk double handed. ORC III grupi jahtide hulgas tõmbas täna kõige pikema kõrre jahi Enel (Ridas 31) kapten Priit Videvik koos meeskonnakaaslase Argo Maasikmäega. Priit Videvik oli võidu üle erakordselt rõõmus, sest kaks aastat jahi ümberehitamist, pukspriidi lisamine ja asümmeetrilise gennakeri kasutuselevõtt on ennast õigustanuid ja ära tasunud. Eriti tänastes tingimustes, mis klappisid ideaalselt Eneli double-handed meeskonnale ja jahile. Pea viieminutiline edu teise aja välja sõitnud Priit Jürioja jahi Brigitta (Cross 31) ees oli Eneli meeskonnale suurepärane auhind ja väärikas tasu. Kolmandaks purjetas jahi  Piloilleri (FF 31 IMS) tiim Alari Lagle juhtimisel (R.O.P.K.)

Tiim Julechka (RJ 85) Toila Jahtklubist. A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt
Tiim Julechka (RJ 85) Toila Jahtklubist. A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt Foto: Janis Spurdzins

ORC IV grupis tegu täna konkurentidele silmad ette double handed tiim Julechka (RJ 85) Toila Jahtklubist. Joel ja Julia Kõiv olid võidu üle siiralt rõõmsad. Jaht osaleb juba viiendat aastat Muhu Väina regatil. Kui esimesel aastal saadi kokkuvõttes 18. koht, siis üsna kiiresti hakkas jaht noppima ka poodiumikohti. Täna edestas Julechka Imre Marmori Vesileenut ja Alvar Ristikivi Gemmat – mõlemad on Polaris-tüüpi jahid Kalevi Jahtklubist.

Folkboot Linda, kapten Rimo Tamm . A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Folkboot Linda, kapten Rimo Tamm . A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins janisspurdzins.com

Folkbootide klassis purjetas jaht Linda täna üle finishiliini kolmandana Tiit Riisalo W-Linnu ja Mikk Kööseli Jonna järel. Linda roolimees Rimo Timm tõdes, et sõit oli pingeline nagu Folkbootide klassis ikka.

“Sai ka merepõhja natuke täpsemaks kaardistatud kui Eesti merekaardid väidavad. Kuna Folkbootidel on nö vaba rada, siis päris mitu jahti meil täna jälle oma kõhtu kraapisid. Loodame, et homsel ringil seda enam ei juhtu.”

Signe ja Tiit Riisalo - folkboot W-Lind - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Signe ja Tiit Riisalo - folkboot W-Lind - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins janisspurdzins.com

Kõiguste sadamas oli täna õhtul taas purjetajate pidu. Autasustati Tactical Foodpack Kuressaare-Kõiguste etapi parimaid ja erakordse elamuse pakkus LED viiuldaja Johanna Marie Kork. Peo tõmbas käima DJ Diana D.

Neljapäeval purjetatakse regati viies etapp – Alexela Kõiguste ring.

LED viiuldaja Johanna Marie Kork Kõiguste sadamas - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
LED viiuldaja Johanna Marie Kork Kõiguste sadamas - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

Tulemused 
Tactical Foodpack Kuressaare-Kõigiste etapi fotod Flickris © Janis Spurdzins 

Regati kodulehekülg: http://www.muhuvain.ee/et
Regati teadetetahvel 
Regati Facebook ja Instagram @muhuvainaregatt
Regati fotod Flickris © Janis Spurdzins  
Regati videod 
Parimad palad, pildid ja uudised regatilt – Postimehe Muhu Väina regati blogi vahendusel
Jahtide liikumist saab jälgida ka reaalajas KWINDOO rakenduse kaudu 

A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldavad Kalevi Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu Väina regati toetajad on A. Le Coq, SYNLAB, Alter Marine, Pro Marine Trade, Tactical Foodpack, Alexela, Loodus Invest, Hiiumaa Sadamad, Rahva Raamat, Pärnu linn, Postimees, Sportland, DSV Estonia, Amserv/Toyota, Elisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles