A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt: Uued etapivõitjad Shadow, Katarina Jee ja Bacchus

PIRET SALMISTU
Copy
ORC II grupi start Loodus Invest Kõiguste-Kärdla etapil - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
ORC II grupi start Loodus Invest Kõiguste-Kärdla etapil - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

Kuues võistluspäev oli A. Le Coq 66. Muhu Väina regatil toto-loto-päev. Loodus Invest Kõiguste-Kärdla etapipäevahommikul stabiilseid tuuleolusid pakkunud päikeseline suveilm muutus loteriiks äikese- ja vihmapilvede saabudes, kus kaarte jagati tuulevana suva järgi. Võidu teenisid meeskonnad, kes suutsid teha kiireid taktikalisi otsuseid ja neid ka kiiresti teostada. Vastupidiselt esialgsele prognoosile jõudsid kõik jahid Kärdla sadamasse oodatust kiiremini ja sõiduaega kulus jahtidel kiirematest aeglasemateni üheksast kuni 20 tunnini. Lisaks ilmaoludele ja õnnele aitas koondtulemuste muutumisele kaasa ka pärast viiendat purjetatud etappi üldskoorist halvima sõidutulemuse mahaarvamine, mis segas kaarte omajagu.

Jaht Shadow J112-E EST113, kapten Harles Liiv - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Jaht Shadow J112-E EST113, kapten Harles Liiv - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

ORC I grupis oli täna kiireim jaht Shadow (J112-E) Harles Liiviga roolis.

"Tänase võidu võib kindlasti kirjutada meie vöörimeeste arvele, kes tõmbasid vähemalt 20 korda purjeid üles ja samapalju ka pakkisid neid. Stabiilsed tuuleolud muutusid etapi poole peal kui seisime vastamisi äikesepilvedega ning ühel hetkel ei saanud keegi aru kuhu tuleks minna ja mis purjega. Sellistes oludes suutsime teha kiireid valikuid ja neid ka kiiresti teostada. Jaht on hea, sõidab hästi ja täna tuli kõik välja nii nagu pidi!" lausus kapten Harles Liiv rõõmsalt.

Teise aja purjetas välja Eero Panki Cafe Sailing (Salona 38 ibc, Kalevi JK) ja kolmas oli Forte Jaak Jõgi juhtimisel, kes on kindlustanud endale juba tänavuse aasta Muhu Väina regati võidu enne viimast etappi.

Cruiser divisjonis jätkab kindla liidrina jahi Berta (Elan 380) meeskond Hando Sutteriga roolis (Kalevi JK), võttes ka täna selle arvestuse esikoha.

Jaht Berta (Elan 380) Hando Sutteriga roolis (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Jaht Berta (Elan 380) Hando Sutteriga roolis (Kalevi JK) - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

Üldkokkuvõttes juhib enne viimast võistluspäeva Forte (X-41 mod) Shadow (J112-E) ees 2 punktiga. Kolmandal kohal paikneval Juss Ojala jahil Matilda 4 (J112-E, Dago JK) ja Eero Panki Cafe Sailingul on võrdselt 14 punkti, nii et kolmanda koha saatus on veel lahtine.

Katarina Jee (First 34.7), kapten Mart Tamm, Saaremaa Merispordiselts - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Katarina Jee (First 34.7), kapten Mart Tamm, Saaremaa Merispordiselts - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

Jaht Katarina Jee (First 34.7) Saaremaa Merispordiseltsist, millel kapten Mart Tamm, võitis ORC II grupis Loodus Invest Kõiguste-Kärdla etapi 11-minutilise eduga jahi Silva ees.

Mart Tamm: "Meeskond ütles, et nüüd aitab - me tahame ka võita! Ja võit tuli meile hoopis siin Hiiumaal. Me oleme ise küll kõik saarlased, aga meie jahi roolis oli hoopis pärnakas ja PJK kommodoor Alari Akermann, kes tegi nö oma tavapärase etteaste. Ka ilma selle meeskonna ja meeskonnatööta poleks me seda tulemust teinud! Sõit oli väga huvitav, sest saime kogeda kahte plekiauku, kust tuli ju välja ronida. "

Katarina Jee järel teisele kohale purjetas Silva (First 36.7, Kalevi JK) Siim Käba juhtimisel ja kolmanda ajaga lõpetas etapi Evelyn III meeskond (First 34.7, SMS) Keith Luuriga roolis.

Cruiser divisjoni parima tulemuse purjetas välja Haapsalu JK jaht Chantal (Mannerberg 31) Aarne Tuisuga roolis.

ORC II grupi liidrina läheb viimasele võistluspäevale vastu Margus Žuravljovi Amserv Toyota Sailing Team (First 36.7 mod, Kalevi JK) – 7 punkti, teine on Sugar (Italia 9.98) Marjaliisa Umbiga roolis (Pärnu JK) – 8 punkti ja kolmandaks tõusis Ott Hakkaja Cassandra (First 34.7, SMS) - 14 punkti.

Jaht Pinta (Taurus), kapten Guido Grass, Saaremaa Merispordiselts - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Jaht Pinta (Taurus), kapten Guido Grass, Saaremaa Merispordiselts - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins janisspurdzins.com

ORC III grupis on shansid regati üldvõidule nii eelviimase etapi võitnud Pinta (Taurus, SMS) jahi meeskonnal kui ka hetke üldliidril Priit Jürioja Brigittal (Cross 31, Pärnu JK) – vaid üks punkt lahutamas Pintat liidrist. Üldarvestuses kolmandal kohal on Margus Beljakovi Liliann (One Off, SMS). Teise koha eelviimaselt etapilt sai Harri Murdi Temper (FinnFlyer 31 LF, Pärnu JK) ja kolmanda Piloilleri III (FF 31 IMS, R.O.P.K).

Lagle III (Finn Express 83) Ülari Velviste juhtimisel Haapsalu Jahtklubist - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023
Lagle III (Finn Express 83) Ülari Velviste juhtimisel Haapsalu Jahtklubist - A. Le Coq 66. Muhu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

ORC IV grupis võttis teise järjestikuse etapivõidu Lagle III (Finn Express 83) Ülari Velviste juhtimisel Haapsalu Jahtklubist. Aastaid regati noorima kapteni tiitli pälvinud ja madalaima keskmise eaga meeskond tõusis selle etapi võiduga üldkokkuvõttes liidripositsioonile, võrdse arvu punktidega Imre Marmori Vesileenu (Polaris, Kalevi JK) ette, kes oli Käiguste-Kärdla etapi teine. Kolmanda aja sõitis välja tiim Julechka (RJ 85, Toila JK) Joel Kõivuga roolis.

Lagle III meeskonnaliige Risten Reintam tõdes, et tänased olud olid keerukad.

„Saime vihma, tuult, täielikku plekki. Seal plekis suutsime kuidagi otsida ja nägime, et konkurendid eemal kalda pool said selle tuule kätte ja proovisime siis nendele lähemale liikuda. See meil ka õnnestus, selle tuule me ka kätte saime ja sealt sai konkurentide ees väike edumaa sisse sõidetud. Kogu meie grupi esikolmik on veel lahti ja peab selguma homme. Meie neljandale kohale enam kukkuda ei saa, aga lõplik koht selgub homsete tulemuste põhjal. See jaht ei ole veel Muhu Väina regatti võitnud, kuigi poodiumil on oldud juba neli korda. Närvid on pingul ja tahe on suur,“ kinnitas Risten Reintam  rõõmsalt.

Folkbootide klassis oli täna esimesena üle finishiliini Olev Oolupi Bacchus (Dago JK), teisena lõpetas Kõiguste-Kärdla etapi Muinasjutukuningas Argo Vooremaa juhtimisel ja kolmanda koha sai Tiit Riisalo W-Lind.

Olev Oolupi folkboot Bacchus (Dago JK) - A. Le Coq 66. Muu Väina regatt 2023
Olev Oolupi folkboot Bacchus (Dago JK) - A. Le Coq 66. Muu Väina regatt 2023 Foto: Janis Spurdzins

Üldkokkuvõttes juhib kindlalt neljapunktilise eduga W-Lind, võrdse arvu punktidega on teine ja kolmas vastavalt Muinasjutukuningas ja Mikk Kööseli Jonna.

𝗟𝗶𝗶𝗱𝗿𝗶𝗱 𝗲𝗻𝗻𝗲 𝘃𝗶𝗶𝗺𝗮𝘀𝘁 𝘃õ𝗶𝘀𝘁𝗹𝘂𝘀𝗽ä𝗲𝘃𝗮 (𝟱 𝗲𝘁𝗮𝗽𝗽𝗶, 𝟭 𝗺𝗮𝗵𝗮𝘃𝗶𝘀𝗲):

ORC I

  1. 𝗙𝗼𝗿𝘁𝗲 (X-41 mod) – kapten Jaak Jõgi, Kalevi Jahtklubi - 6
  2. 𝗦𝗵𝗮𝗱𝗼𝘄 (J112-E) - kapten Harles Liiv, Kalevi Jahtklubi - 8
  3. 𝗠𝗮𝘁𝗶𝗹𝗱𝗮 𝟰 (J112-E) - kapten Juss Ojala, Dago Jahtklubi - 14

ORC II

  1. 𝗔𝗺𝘀𝗲𝗿𝘃 𝗧𝗼𝘆𝗼𝘁𝗮 𝗦𝗮𝗶𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗧𝗲𝗮𝗺 (First 36.7 mod) - kapten Margus Zuravljov, Kalevi Jahtklubi - 7
  2. 𝗦𝘂𝗴𝗮𝗿 (Italia 9.98) - kapten Marjaliisa Umb, Pärnu Jahtklubi - 8
  3. 𝗖𝗮𝘀𝘀𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 (First 34.7) - kapten Ott Hakkaja, Pärnu Jahtklubi - 18

ORC III

  1. 𝗕𝗿𝗶𝗴𝗶𝘁𝘁𝗮 (Cross 31) - kapten Priit Jürioja, Pärnu Jahtklubi - 8
  2. 𝗣𝗶𝗻𝘁𝗮 (Taurus) kapten Guido Grass, Saaremaa Merispordiselts - 9
  3. 𝗟𝗶𝗹𝗶𝗮𝗻𝗻 (One Off) - kapten Margus Beljakov, Saaremaa Merispordiselts - 14

ORC IV

  1. 𝗟𝗮𝗴𝗹𝗲 𝗜𝗜𝗜 (Finn Express 83) - kapten Ülari Velviste, Haapsalu Jahtklubi - 7
  2. 𝗩𝗲𝘀𝗶𝗹𝗲𝗲𝗻𝘂 (Polaris) - kapten Imre Marmor, Kalevi Jahtklubi - 7
  3. 𝗝𝘂𝗹𝗲𝗰𝗵𝗸𝗮 (RJ 85) - kapten Joel Kõiv (double handed), Toila Jahtklubi - 9

Folkboot

  1. 𝗪-𝗟𝗶𝗻𝗱 - kapten Tiit Riisalo, Kalevi Jahtklubi - 5
  2. 𝗠𝘂𝗶𝗻𝗮𝘀𝗷𝘂𝘁𝘂𝗸𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴𝗮𝘀 - kapten Argo Vooremaa, Haapsalu Jahtklubi - 9
  3. 𝗝𝗼𝗻𝗻𝗮 - kapten Mikk Köösel, Kalevi Jahtklubi - 9

Lõplikud paremusjärjestused otsustab laupäeval peetav Hiiumaa Sadamate Kärdla ring, mille stardisignaal kõlab kl 11 hommikul. A. Le Coq 66. Muhu Väina regati võitjad pärjatakse pärastlõunal Kärdla sadamas.

Tulemused

Loodus Invest Kõiguste-Kärdla etapi fotod Flickris © Janis Spurdzins 

Regati kodulehekülg: http://www.muhuvain.ee/et

Regati teadetetahvel

Regati Facebook ja Instagram ©muhuvainaregatt

Regati fotod Flickris © Janis Spurdzins 

Parimad palad, pildid ja uudised regatilt – Postimehe Muhu Väina regati blogi vahendusel

Jahtide liikumist saab jälgida ka reaalajas KWINDOO rakenduse kaudu 

A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldavad Kalevi Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu Väina regati toetajad on A. Le Coq, SYNLAB, Alter Marine, Pro Marine Trade, Tactical Foodpack, Alexela, Loodus Invest, Hiiumaa Sadamad, Rahva Raamat, Pärnu linn, Postimees, Sportland, DSV Estonia, Amserv/Toyota, Elisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles