Folkbootide maailmameistrid selgusid sel aastal Tallinnas

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Jarmo Vehkakoski

30. juulil algas Pirita jahisadamas Folkboot maailmameistrivõistlused.

Pühapäeval toimus pidulik Eesti meistrivõistluste lõpetamine mis oli kenasti põimitud kohe uue regati alustamisega. Toimus maailmameistrivõistluste avamistseremoonia milleni mindi ühise rongkäiguna, kus iga riigi esindus kandis oma kodumaa lippu. Võistlejaid oli tulnud kokku 57 meeskonda, seitsmest riigist. Kaugemad sõitsid Inglismaa ja Ameerika lipu all.

Esmaspäeval olid kõik asjaosalised valmis alustama võistlemisega, aga paraku ei loonnud ilmavana selleks soodsaid võimalusi ja nii said ametnikud ja võistlejad algatuseks paar tundi merel tuult oodata. Hiljem kui tuul tuli, oli see siiski väga ebastabiilne, keerutav ja pagiline. Sellistes tingimustes planeeritud lühirajasõite teha ei saanud. Kella viieks olid enamus jõudnud tagasi kaldale.

Teisipäevaks oli tuul tee Piritale üles leidnud ja küll kohati tugevas vihmas, aga kolm võistlussõitu oli päeva lõpuks kirjas.

Kolmapäeval toimus toetajatele mõeldud võistlussõit, kus meeskonnad moodustasid pigem purjetamiskauged inimesed, kellest loodetavasti nii mõnigi õnnestus siiski nakatada selle meie lemmikspordiala pisikuga.

Neljapäeval ja reedel jätkus võistlus lühirajasõitudega. Reedene ilm pakkus võistlejatele kõige keerulisemaid olusid, tuul oli väga tugev.

Peale nädala jagu katsumusi, kohanemist keerulistes ja uutes oludes, selgusidki maailma parimad purjetajad Folkboot paadiklassis.

Maailmameistri tiitel läks sellel aastal Soome meeskonnale jahi Ella, meeskonnas kapten Steffan Westerlund, Staffan Lindberg ja Thomas Hallberg. Hõbemedalile tulnud Saksamaa meeskond jahil Ylve jäi esikohast nelja punktiga maha, meeskonnas kapten Ulf Kipcke, Dieter Kipcke, Gero Martens. Kolmanda koha saavutas Taani meeskond Cirkeline`l kapteniks Søren Kàestel, meeskonnas Erik Andersen, Cecilie Hansen.

Eestlastest oli parim värsked Eesti meistrid jahil Muinasjutukunigas, kes saavutasid kuuenda koha. Meeskonda kuulusid Joonas Kiisler Remi Neitsov ja kapten Argo Vooremaa

Kõik tulemused:https://manage2sail.com/et-EE/event/6f8ccb33-89ac-4447-a51d-0e2f0439974a#!/results?classId=f2975af9-8a42-46d3-9cfc-844d565fcb2a

Pildid: https://jarmovehkakoski.kuvat.fi/kuvat/GOLD+CUP+2023+THE+END/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles