Eesti Folkboot tõi Soome meistrivõistlustelt koju hõbemedali

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Erakogu

17. – 20. augustini purjetati Helsingi-esistel vetel Soome meistrivõistlused Folkbootide jahiklassis.

Kokku kaheksast võistlussõidust koosnenud regatist võttis osa 16 paatkonda ja kuna tegu oli avatud meistrivõistlustega kõigile Põhjamaade Folkboodi klassi jahtidele, siis osales seal ka kaks Eestist pärit Folkbooti.

2023. aasta Soome meistriks tuli Folkboot Ella, kapteniks Stefan Westerlund, meeskonnas Timo Tammi ja Fabian Björndahl. Soome meistrivõistluste hõbemedali tõi Eestisse Kalevi Jahtklubi Folkboot Jonna, kapteniks Mikk Köösel ja meeskonnas Kristjan Köösel ja Mari-Liis Lind. Kolmandaks tuli Folkboot Secco, roolis Eki Aikala ning meeskonnas Ilppo Kivivuori ja Kari Paljakka. Tähelepanuväärne on ka, et teine Eesti Folkboot Bacchus teenis kokku võrdsed punktid kolmanda koha jahiga. Neljas koht tuli, kuna võistlusseeria kõrgeim tulemus oli Soome jahil parem. Jahtklubist Dago pärit Bacchuse kapteniks oli Olev Oolup, meeskonnas Jüri Raagmaa ja Andrus Padu.

Võistlused korraldas Helsingi jahtklubi Merenkävijät ning võitjate autasustamine toimus Särkkä saarel – samas kohas ja samal poodiumil, millel autasustati ka 1952. aastal Helsingis toimunud olümpiamängude purjeregati võitjaid.

Tulemused:

https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/folkkariSM23#!/results?classId=Mfolkkari23

Galerii:

https://jacksailor.kuvat.fi/kuvat/PURJEHDUSKILPAILUT+-+KAPPSEGLING+-+RACING/Pohjoismainen+Kansanvene+SM+2023+-+Nordisk+Folkb%C3%A5t+FM+2023/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles