Eesti esimese vaid naistele suunatud purjetamisvõistluse Helgi Cup 2023 kokkuvõte

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Mari Makarov

1.-3. September toimus Tallinnas Eesti esimene ainult naistele mõeldud purjetamisvõistlus Helgi Cup 2023. Võistlusel osalejate hulka kuulus nii praeguseid kui endiseid tipp-purjetajaid, alles hiljuti alustanud ning lisaks ka kolm puude- või väljakutsega naist.

Naiste võistlus peeti maailmas populaarsetel, Eestisse värskelt saabunud J/70 klassi paatidel. Tegemist on sportlike ning kiirete kiiljahtidega, mille peal võistleb nelja- kuni viieliikmeline võistkond. Kaasavate tiimide võistlus toimus Hansa 303 paadiklassis, kus üks võistkonna liikmetest oli erivajaduse- või väljakutsega inimene.

Foto: Mari Makarov

J/70 klassis osales seitse viieliikmelist naiskonda ning Hansa 303 klassis kaks kolmeliikmelist võistkonda. Hansa 303 võistlus peeti soodsa ilmaga juba reedel. Tegemist oli tiimivõistlusega, kus kummaski tiimis oli üks roolinaine, kes sõitis kahe tiimikaaslasega kokku kuus võistlussõitu. Teisele kohale tuli tiim koosseisus Annika Malva, Monika Kisand ning Jelena Pipper. Esimesele kohale sõitis naiskond koosseisus Merit Kaal, Haive Peterson ning Külli Haav! Võistlust viis läbi Taavi Valter Taveter.

J/70 klassi võistlus leidis aset kahel päeval, millest esimesel peeti lausa 8 võistlussõitu! Tulemusi vaadates näib, et esimene sõit pani juba paika üldtulemuste järjekorra - eesotsas vilunud Tallinna Jahtklubi naiskond “VMG”, kes võitis hõbedat vaid ühe punktiga. Esimese Helgi Cupi võidunaiskonda kuulusid Maria Veesaar roolis, Anna-Maria Sepp, Maiki Saaring, Maris Seersant ning Anu Reiman tiimis.

Foto: Mari Makarov

Väga tihedas esikoha konkurentsis sõitnud “Piloilleri V” naiskond sõitis end siiski teisele kohale tiimiga koosseisus: Merit Kaal (rool), Brett Astrid Võmma, Marilyn Koitnurm, Kadri Parikas ning Kristel Sigrid Tihamäe. Kolmandale kohale tuli naiskond “The One”, kuhu kuulusid Viktoria Farber (rool), Arina Kvade, Riin Ots, Maria Teiman ning Olga Rand.

Foto: Mari Makarov

Võistluse tegi ka eriliseks see, et ka terve korraldustiim koosnes kogenud nais-võistlusametnikest, kuhu kuulusid peavõistlusjuht Agnes Lill, kohtunik Johanna Poksi ning märgipanijad Brigita Sepp ja Piret Pomerants. Meretiimi kuulusid veel Eva Kreem ning Mai Müür, kes hoolitses ka kõige kaldal toimuva eest. Üldkorralduse tiimi kuulusid Anna-Liisa Talts ja Johanna-Maria Värgarden, kes mõlemad ka võistlesid vastavalt tiimides “Nolita” ning “LFS”.

Helgi Cup 2023 avamist toetas Mulligalerii, kes tõi avaüritusele šampanja, Kalamata ja Iberic Tapas, kes hoolitsesid tapase eest, Aarde Pagar tõi lauale leiva ja OLIVA Estonia oliivõli. Purjetajad võttis vastu Pirita Surfiklubi.

Merelt saabunud näljaseid purjetajaid kostitas kahel päeval Reval Cafè ning laupäevasele regatipeole andis hoogu Sepu ja Hanna Veiniateljee!

Foto: Mari Makarov

Auhinnad pani välja Sportland Eesti, Rucola Haabersti, JOIK Eesti, Meki, Nautical Partners Eesti ning joogipartnerid Mulligalerii ning Sepu ja Hanna Veiniateljee!

Võistlust toetas Eesti Paraolümpiakomitee

𝗧𝗨𝗟𝗘𝗠𝗨𝗦𝗘𝗗: https://www.manage2sail.com/en-US/event/HLGTLL#!/results?classId=67660724-4eca-4dae-ba90-e8bd091467d9

ROHKEM PILTE: https://drive.google.com/drive/folders/1PuI1AXHIqa9r5oOgsUAbuP6erPa5qjmX?usp=drive_link

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles