Pärnu Sügisregatt 2023 parimad on selgunud

Kai Kallas
, Autor
Copy

Reedel alanud võistlus pakkus purjesportlastele Pärnule omast suvesoojust, aga ka keerutavat ja ebastabiilse tugevusega tuult.

Reede õnnestus ILCA 4 ja Zoom 8 paadiklassides pidada kaks võistlussõitu ja Optimist paatidel võistlevad sportlased said esimese päeva lõpuks kirja kolm sõitu.

Laupäeva hommikul oli tuul Pärnust lahkunud, hommikul kattis maad paks udu ja isegi kõige õhem kaseleheke ei liikunud. Tuult ei olnud. Masti tõmmati AP lipp, start oli edasi lükatud. Targad prognoosid lubasid siiski pealelõunaks mõningaid meetreid sekundis, niisiis otsustati seda merele püüdma minna. Kui mõned erksamad tuulepuhangud välja arvata, siis stabiilset tuult, mida oleks võistlussõitude tegemiseks vaja läinud, ikkagi ei tulnud. Optimistide rajal sisustati aega kohtunikelaevas ametnikega vesteldes, ehk mõni neist ka kunagi seda ametit pidama hakkab. Ujuti, harjutati ümberminekut ja testiti paatide kandevõimet. Kell pool kolm heisati kohtunike laevas AP+Alfa mis tähendab, et sellel päeval võistlussõite ei toimu.

Pühapäevaks olid ilmaolud tunduvalt paranenud ja esimene stardi hoiatussignaal kõlas plaanipäraselt merel kell 11.00. Kuna laupäev jäi vahele siis otsustati pühapäeval häid olusid maksimaalselt ära kasutada ja sõideti neli võistlussõitu.

Võistlusklassidest suurima osalejate arvuga Optimist grupis tuli 84 sportlase seast esikohale Kalevi jahtklubi sportlane Helena Lee Kangur kaheksa punktiga, tema järel kümme punkti suurema lõppskooriga saavutas teise koha Tallinn Jahtklubi sportlane Susanna Maria Jõgi. Kolmanda koha saavutas Saaremaa Merispordi seltsi noorpurjetaja Robert Matt.

KÕIK OPTIMIST TULEMUSED

Zoom 8 arvestuses võistles kokku 38 sportlast. Oma paremuse selles arvestuses pani maksma esikoha saavutanud Mia Maria Lipsmäe v kes esindab Uku Kuusk Purjespordikooli ja Kuusalu jahtklubi. Teisel kohal napilt ühe punktise vahega Elisabeth Ristmets Rein Ottosoni Purjespordikoolist ja kolmana koha saavutas sama klubi sportlane Karl Veetõusme, keda jäi esikohast lahutama kaks punkti. Väga tasavägine võistlus.

KÕIK ZOOM 8 TULEMUSED

ILCA 4 paadiklassis võitis kuldmedali ülekaalukalt Rasmus Randmäe (ROPK), edestades teise koha saavutanud Saaremaa Merispordi seltsi purjetajat Meribel Vahsteini kolmeteistkümne punkiga. Kolmanda koha võitis Martin Lipp samuti Rein Ottosoni Purjespordikoolist.

KÕIK ILCA 4 TULEMUSED

KÕIK PILDID / Tiit Aunaste

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles