2023 iQfoili Eesti meistrid selgunud

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Veiko Vainküla

Möödunud nädalavahetusel, 8.-10. septembril toimusid Pirital 2023.a. iQFoili Eesti meistrivõistlused. Kokku võistles 20 sportlast.

Kolme päeva jooksul õnnestus teha vaid kuus slaalomsõitu. Esimesed kaks päeva olid tuulevaiksed ja sõite ei toimunud.

Värsked Eesti meistrid on:

Täiskasvanute üldarvestuses RENAR ROOLAHT, U21 vanusearvestuses ROMEK ROOLAHT, U19 üldarvestuses EMMA VIKTORIA MILLEND ja U17 üldarvestuses BERTHA KIVISTIK

Bertha Kivistik: “Ma võitsin Eesti meistritiitli, sest andsin endast kõik ja uskusin endasse. Ma liikusin paremini võrreldes teistega ja oskan hästi vaikse tuulega foili vee peal hoida. Olen arenenud väga palju võrreldes oma esimese iQfoil võistlusega, mis toimus suve alguses.”

Emma Viktoria Millend: “Olen trennides vaeva näinud oma tehnikaga ja saanud suurtel võistlustel rohkem kogemusi. Võistlustel kõik õnnetus ning mingeid suuri vigu ma sõitudes ei teinud ja ehk ka õnn oli rohkem minu poolel see kord.”

Renar Roolaht: “Võit tuli minuni kuna olen kõvasti trenni teinud. Meil olid slaalom/allatuult sõidud. Olen teistest kiirem nii külgtuules kui allatuules. Tänu sellele suutsin kuuest sõidust viis sõitu võita. Lisaks olid mul stardid head ja olin tavaliselt esimeses märgis juhtival positsioonil. Sealt sõitsin kindlat kaitsvat sõitu ja võitsin.”

Romek Roolaht: “Tulemust mõjutas kindlasti stabiilsus esimeses neljas sõidus ning ebastabiilsus viimases kahes sõidus. Suurimaks eeliseks teiste ees olid mul minu hinnangul stardid, mis võimaldasid mul sõita vabas tuules ja oma strateegia järgi.”

Eesti meistrivõistluste esikolmikud:

Täiskasvanute üldarvestus

Renar Roolaht

Frank Ervin

Romek Roolaht

U21 vanusearvestus

Romek Roolaht

Joonas Mik

Kristofer Rajasalu

U19 üldarvestus

Emma Viktoria Millend

Aksel Haava

Lisett Aasmets

U17 üldarvestus

Bertha Kivistik

Oskar Lillepea

Karl Sören Tamm

Fotod Veiko Vainkülalt SIIT.

Võistluseid toetasid: SUVI, Surfhouse, Eesti Purjelaualiit, PRIKE ja Eesti Jahtklubide Liit.

Suured tänud Matthew Rickard ja Martin Berkmann taaskord suurepärase võistluskorralduse eest! Samuti tänusõnad Veiko Vainkülale meeleolukate fotode eest ja Erik Puustale igakülgse abi eest võistluste läbiviimisel!

Kristel Oitmaa

Eesti Purjelaualiidu peasekretär

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles