Tallinna Nädal 2023 regati parimad selgunud! SUUR GALERII

Kai Kallas
, Autor
Copy

Kolm päeva kestnud Tallinna Nädal regatt tõi võistlejatele erinevad tuuleolud, kuni selleni, et pühapäeval oodati tuule vaikimist, et startida.

Garmin Purjetamise Võistlussarja viimaasel etapil võisteldi koguni seitsmes paadiklassis: 29er, 49er, 49erFX, RS Feva, RS Aero, ILCA 6 ja ILCA 7. Kokku 83 paati millest mitmed kahemehe paadid.

29er arvestuses osales 4 meeskonda, kõige tugevamad olid Tallinn Jahtklubi purjetajad Maria Alexandra Vettik ja Juta Koov, kes üheteistkümnest sõidust võitsid kaheksa ja saavutasid seeläbi kindla esikoha. Teise koha saavutasid klubikaaslased Maru Reiter ja Kaur Villem Väiku ning kolmas koht läks samuti TJK sportlastele Ann Carolin Victoria Vürst ja Kertu Külaots tandemile.

49er grupis võistles samuti neli meeskonda. Seitsmest peetud võistlussõidust seitse võitnud Helen Ausman ja Helen Paid Tallinna Jahtklubist saavutasid kindla esikoha, edestades teisele kohale tulnud sama klubi sportlasi Henri Roihut ja Sten Taali viie punktiga. Kolmanda koha omanikeks said Maris Seersant ja Mona Roosmann samuti TJK-st.

Sellel hooajal ILCA 6 paadiklassi tipus purjetanud Tallinn Jahtklubi sportlane Katariina Roihu näitas ka sel korral oma paremust ja võites seitsmest toimunud võistlussõidust neli ja edestades sellega teise koha võitnud konkurent Romi Safinit Rein Ottosoni Purjespordikoolist viie punktiga. Kolmandaks tuli TJK sportlane Holger Rosenroth keda jäi esikohast lahutama üksteist punkti.

ILCA 7 klassis võitles end poodiumi kõrgemaile astmele Bo Aaron Kooser Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Teise koha saavutas klubikaaslane Tavo Annus ja kolmanda koha Karl-Martin Rammo. Kokku toimus ILCA 7 arvestuses kaheksa võistlussõitu.

RS Fevadel võistles kokku 15 meeskonda kellest sel korral oli tugevaim Hara Seilamise seltsi meeskond Ants Haavel koos Elin Haaveliga, kes kaheksast sõidust viis võitis. Teisele kohale purjetasid end Pärnu Jahtklubi sportlased Laura Marii Taggu ja Sharon Peetrimäe ning kolmanda kohaga pidid sel korral leppima Uku Kuusk Purjespordikooli ja Kuusalu jahtklubi esindajad Mia Maria Lipsmäe ja Sandra Sinivee.

RS Aero arvestuses võistles samuti viisteist paatkonda, kellest Liina Kolk Saaremaa Merispordi seltsist näitas oma selget paremust olles kaheksast sõidust seitsmes liidripositsioonil ja võites sellega regati kuldmedalikoha. Teisel kohal Siim Oskar Hääl Hara Seilamise seotlsist ja kolmanda koha omanikuks sai Rait Rand samuti Saaremaalt.

Selleks hooajaks on Garmin Purjetamise Võistlussari lõppenud, palju õnne kõikidele võitjatele ja suur tänu väga põneva ja sportliku hooaja eest!

KÕIK TULEMUSED

PILDID

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles