Eestlased pääsesid purjetamise maailmakarika võistlusel järgmisse ringi

Kai Kallas
, Autor
Copy
Foto: Martina Orsini / SSL Gold Cup

Reedel 10. novembril alanud SSL Gold Cupil Gran Canarial on toimunud neli võistlussõitu ja järgmisse 1/16 vooru edasi pääsenud meeskonnad selgunud.

1/32 finaalsõitude seerias jagati meeskonnad gruppidesse loosimise teel mille tulemusena võistlesid Eestlased teises alagrupis Portugali, Tšiili ja Kuuba meeskondade vastu.

Esimesel võistlussõidul jäädi neljandana grupi viimasele kohale. Teise sõiduga juba parandati oma positsiooni kahe koha võrra, edestades Kuubat ja Portugali. Tšiilist veel jagu ei saadud. Teise alagrupi kolmandat võistlussõitu pühapäeval tuule puuduse tõttu pidada ei saanud.

Foto: Martina Orsini / SSL Gold Cup

Esmaspäeval ootas teist alagruppi ees kaks võistlussõitu, et teha tagasi ka eelmisel päeval pidamata jäänud kolmas sõit. Kolmandas sõidus säilitas Eesti meeskond oma eelmises sõidus saavutatud positsiooni lõpetades teisena. Nende ees seekord Portugal ja järel Tšiili ning Kuuba meeskonnad.

Edasi pääsenud meeskondade kaptenid. Vasakult neljas SSL Team Estonia kapten Tõnu Tõniste
Edasi pääsenud meeskondade kaptenid. Vasakult neljas SSL Team Estonia kapten Tõnu Tõniste Foto: MARTINA_ORSINI

Neljas võistlussõit oli otsustav

Selleks, et pääseda edasi järgmisse- 1/16 vooru tuli alagrupis lõpetade kahe esimese seas. Allatuule sõit oli seekord Eestlaste trump, ülemises märgis viimasena olles võeti allatuuleotsal kaotud meetrid tagasi ja Eesti meeskond lõpetas päeva sõiduvõiduga edestades teisele kohale jäänud Portugali meeskonda 69 meetriga. See tõi alagrupi üldarevestuses kindla teise kohaga mis tagasi pääsu 1/16 seeriasõitudele.

Järgmised võistlussõidud toimuvad 16. novembril, kus võetakse mõõtu uute meeskondadega.

SSL Gold Cup on jalgpalli MM finaalturniirist inspireeritud purjetamisvõistlus, milles erinevate riikide parimad purjetajad asuvad ühtse meeskonnana võistlema maailma parima purjetamisriigi tiitli nimel. Eesti tiimi kapten on Tõnu Tõniste. Võistkonda pääsemine toimub kindla süsteemi alusel. 11-liikmeline võistkond moodustatakse nii kapteni valikute kui paadiklasside ülese pingerea põhjal.

Foto: SSL Team Esonia

Eesti esindusmeeskonda kuuluvad: Maiki Saaring, Karl-Hannes Tagu, Toomas Tõniste, Tammo Otsasoo, Taavi Valter Taveter, Peter Šaraškin, Mati Sepp, Kevin Melvin Aasav, Karolin Härm, Janno Hool.

Võistluste ajakava, tulemuste ja uudistega saab tutvuda: SSL Gold Cup

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles