2025. aasta ORC avamerepurjetamise MM toimub Tallinnas

PIRET SALMISTU
, Kalevi Jahtklubi
Copy
Alexela ORC MM 2021 - Tallinn
Alexela ORC MM 2021 - Tallinn Foto: Alexela ORC Worlds 2021 / ZGN

Eesti ja ümberkaudsete riikide avamerepurjetajatel on taas põhjust rõõmustada. Offshore Racing Congress (ORC) kinnitas teisipäeval, 14. novembril Malagas, Hispaanias toimunud aastakoosoleku raames Eesti ametlikult 2025. a tähtsaima tiitlivõistluse korraldajaks. ORC avamereklasside ja ürituste komitees esitlesid Eesti korraldusettepanekut Eesti Jahtklubide Liidu nimel 2021.a Tallinnas toimunud Alexela ORC MMi peakorraldajad ning ORC erinevate komiteede liikmed Piret Salmistu ja Agnes Lill.

See on harukordne, et üks riik saab ORC tiitlivõistlust nii kiiresti taas korraldada. Kuid seniste väga edukalt Eestis läbi viidud tiitlivõistluste referentside põhjal tehti see otseettepanek augustis just Eestile. Kuna 2025.a Euroopa Meistrivõistluste toimumise õigus anti Hispaania tähtsaima avamereregati – Copa del Rey korraldajatele Mallorcal, Palmas, tuli algselt Vahemeres toimuma pidanud MMile leida põhi-lõuna toimumiskoha roteerumise tõttu korraldaja Euroopa põhjapoolsetes riikides.

ORC organisatsiooni ja purjetajate jaoks on senini eredalt meeles Kalevi ja Pärnu Jahtklubi poolt ühiselt korraldatud nii 2015.a Volvo Estonia ORC Euroopa Meistrivõistlused Pärnus, kui nüüd ka 2021.a Alexela ORC Maailmameistrivõistlused Tallinnas, kus viimases olid kaaskorraldajad ka Pirita TOP City Tallinna Olümpiapurjespordikeskus ja Tallinna Jahtklubi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles