Andrus Poksi kinnitati 2024 Pariisi olümpiamängude žürii aseesimeheks

Kai Kallas
, Autor
Copy
Andrus Poksi
Andrus Poksi Foto: Mikhail Kireev

Rahvusvaheline purjetamisliit World Sailing avalikustas eile 2024 Pariisi Olümpiamängude purjeregati võistlusametnike nimekirja.

Rahvusvahelise žürii aseesimeheks on valitud eestlane Andrus Poksi. Poksi on rahvusvahelise žürii liikmena osalenud 2012 Londoni, 2016 Rio de Janeiro ja 2020 Tokyo Olümpiamängudel.

Žürii esimees hispaanlanna Ana Sanchez Del Campo ja aseesimees Andrus Poksi panid võistlusteks kokku 26 liikmelise rahvusvahelise žürii, et tagada aus võistlus sportlaste. Meeskonda kokku pannes jälgiti, et oleks erinevate riikide esindatus. Erinevustest eelmiste aastatega tõi Poksi välja, et sel korral arvestati žürii kokkupanekul ka sellega, et meeskonnas oleks võimalikult võrdselt nii mehi kui naisi.

Kuigi purjetama hakatakse Pariisis alles enam kui poole aasta pärast, siis ettevalmistustöödega alustas žürii juba mitmed kuud tagasi, ning kohtumised ametnike meeskonnaga toimuvad iga kahe nädala tagant.

Kuidas jõuda võistlusametnikuna spordivõistluste absoluutsesse tippu?

Andrus Poksi, kes on rahvusvahelise kategooria purjetamiskohtunik alates 2006 aastast ütles, et kõige olulisem on olla aktiivne. Osaleda võistlustel, koguda praktilist kogemust ja teadmisi alast ning kui huvi ja tahet jagub siis teha läbi koolitused, sooritada eksamid, et saada vajalikud atesteeringud.

Olümpiamängud Pariisis algavad 26. juulil ja lõppevad 11. augustil.

Rohkem infot: https://www.sailing.org/events/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles