Jääpurjetamise MM teine päev oli päikeseline kuid vaiksema tuulega

Kai Kallas
, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Foto: Gilles Morelle

Pühapäeval alanud jääpurjetamise maailma- ja Euroopa meistrivõistlused DN ja Ice-Optimist paadiklassidele on jõudnud teise päeva õhtusse. Kui pühapäeval kimbutas sportlasi liialt tugev tuul, siis eile oli Pärnus, Valgerannas tuult tagasihoidlikumalt.

Vaatamata sellele õnnestus siiski pidada DN klassis kaks võistlussõitu ja Ice-Optimistidel kolm võistlussõitu.

DN kuldse fliidi arvestuses, kus võistleb 52 sportlast, juhib teise päeva lõpuks poolakas Michal Burczynski 11 punktiga, sama punktiarvuga on teisel kohal samuti Poolast pärit Lukasz Zakrzewski. Kolmandana lõpetas päeva eestlane Hardi Laurits kolmeteistkümne punktiga. Esimese võistluspäeva järel kolmandal kohal olnud Joonas Kiisler on Lauritsaga võrdse arvu punktidega neljandal kohal.

Foto: Gilles Morelle

Hõbe fliidis juhib soomlane Reko Suojanen, teisel kohal Rootsi jääpurjetaja Max Koszela ja päeva kolmas parim tulemus Šveitslane Ueli Martilt. Hõbe fliidis sõitvatest eestlastest on parim kuuendal kohal olev Erki Teras ja kümnendal kohal Peeter Järvelaid. Kokku stardib selles grupis 49 purjekat.

Foto: Gilles Morelle

Pronks grupis valitses päeva 49 sportlase seast Niklas Philipson rootsist, kes kolmest sõidust kaks võitis ja juhib gruppi praegu nelja punktise lõppskooriga. Tema järel, kuu punkiga maas lõpetas päeva teisel kohal poolakas Tomasz Stanczyk. Kolmandal kohal Kimmo Peltonen üheteistkümne punkiga.

Foto: Gilles Morelle

DN-Juniorite arvestuses võistleb kakskümmend neli sportlast, kellest teise päeva lõpuks oli edukaim rootslane Gustav Linden kes võitis kõik kolm võistlussõitu. Cezary Sternick poolast lõpetas päeva teisena, nii ka seni kõik peetud võistlussõidud. Kolmandal kohal on eestlane Angus Aarna Ant, kes jääb hetkel esikohast üheksa punkitga maha.

Foto: Gilles Morelle

Ice-Optimistidel teisel võistluspäeval muudatusi ei tulnud, Remo Maripuu juhib üheksa punktiga, sama punkiarvuga on tal tihedalt kannul Aron Poolma ja kolmandal kohal jällegi Trinette Välisson.

Võistlussõidud jätkuvad täna Valgerannas.

KÕIK TULEMUSED

PÄEVA KOKKUVÕTE VIDEOS

FOTOD: Gilles Morelle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles