A. Le Coq 67. Muhu Väina regatt ja Tall Ships Races toovad juulikuus Tallinna lahe purjeid täis

PIRET SALMISTU
, Kalevi Jahtklubi
Uuendatud 27. veebruar 2024, 16:29
Copy
A. Le Coq Muhu Väina regatt
A. Le Coq Muhu Väina regatt Foto: Gerli Tooming

Tänavuse aasta 14. juuli vaatepilt Tallinna lahel saab olema erakordne ja kauaks meeldejääv, sest lahel saavad kokku Euroopa suurimal purjeõpperegatil Tall Ships Races osalevad enam kui 60 erineva suurusega purjelaeva ja A. Le Coq 67. Muhu Väina regati enam kui 100 purjejahti. Mõlemad suursündmused saavad sel aastal alguse Tallinnast samal nädalalõpul ja moodustavad kokku ühe suure merepeo, millest on võimalik osa saada nii sadamates kui ka merel.

Sel aastal juba 67. korda purjetatav Eesti vanim ja suurim purjeregatt algab Tallinnas mitmel põhjusel. Viimati oli regatt Tallinnas 2020. aastal, kui viimase etapina purjetati Tallinna lahel Olümpia ring meenutamaks 40 aasta möödumist Tallinna Olümpiaregatist. Sel suvel on regati peakorraldajal Kalevi Jahtklubil aga heameel avada oma sadam Tall Ships Races puhul, kuid veel suurem heameel on seda teha sadamas, mis saab kevadel valmiva sadamahoone tõttu sootuks uue näo ja võimalused, et võõrustada mõlema regati külalisi ja osalejaid.

Kui Tall Ships Races Tallinn 2024 põhisadamad on Lennusadam, Noblessneri sadam ja Vanasadama kruiisiala, siis Kalevi Jahtklubi sadam koos Muhu Väina regati laevstikuga lisab merepeole veel haaret juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles