Kolmandal jääpurjetamise karikasarja etapil selgusid ka Saaremaa meistrid!

Kai Kallas
, Eesti Jahtklubide Liit
Uuendatud 3. märts 2024, 18:10
Copy

Laupäeval Orissaares alanud jääpurjetamise karikasarja kolmas etapp mõõdus väga heades ilma-ja jääoludes. Sama etapi raames toimusid ka Saaremaa meistrivõistlused.

Seekord võistlesid karikasarja arvestuses sportlased DN ja Monotype-XV klassides.

Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Eilse võistluspäeva lõpus korraldati noosportlastele Monotype-XV, ehk kõige suurema ja raske jääpurjeka, proovisõit. Nii asendati igas meeskonnas soodimees Ice-Optimistil sõitva sportlase vastu. Elevust ja põnevust oli palju, ikkagi täiesti uus kogemus kõigile. Sõidud sujusid ja nii jääb loota, et noored said pisiku sisse ja tulevikus Monotype-XV paadiklassis sõitjaid ainult juurde tuleb.

Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Võistluse esimesel päeval paistis päike, puhus täpselt piisavalt tugev ja stabiilne tuul, ning jää oli sile ja ühtlane. Võiks öelda, et tingimused olid ideaali lähedal.

Nii õnnestus pididada kahel päeval kokku kümme võistlussõitu mõlemale paadiklassile.

Vasakult: Argo Vooremaa, Joonas Kiisler ja Karl Ader
Vasakult: Argo Vooremaa, Joonas Kiisler ja Karl Ader Foto: Eesti Jahtklubide Liit

DN klassis oli kõik lahtine kuni viimase sõiduni

DN arvestuses võidutses jahtklubi Dago sportlane Joonas Kiisler kes kümnest sõidust võitis viiel korral. Kahe punktiga jäi Kiislerist maha teisele kohale tulnud Argo Vooremaa Haapsalu jahtklubist. Kiisler ja Vooremaa jagasid esimesed ja teised kohad sõitudel võrdselt ära, aga kuna Vooremaa ühes sõidus pidi disklafiga lõpetama.

Kolmanda koha saavutas Karl Ader Saaremaa Merispordi seltsist kes DN-Juniorte võistlusklassis võitis kuldmedali, teine koht jäi samuti Saaremaale, Daniel Rüütlile ning juniorte arvestuse kolmanda koha saavutas Jorgen Kuivonen jahtklubist Dago.

Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Monotype-XV tasavägine võistlus ja uued tegijad

Monotype-XV arvestuses võistles kuus meekonda, kellest parim oli Olev Oolup ja Andrus Padu tandem Hiiumaalt. Teisele kohale jõudis Indrek Aavik ja Siim Valgre meeskond, kes lõpetas esikohale tulnud meeskonnaga sama punktisummaga, aga kuna seitsmenad sõidus jäädi viimaseks, siis kuldmedalit seekord ei tulnud. Kolmadale kohale purjetas meeskond Saaremaa Merispordi seltsist, Ott Kolk ja Tanel Peters.

Sel aastal esimest korda võistlev tandem Priit Pannas ja Margo Kubjas edenevad tublisti, kümnest sõidust neljas võisteldi end juba ülespoole. Hetkel küll kuuendal, ehk viimasel koha, aga arengut on märgata.

Vasakult: Anni Kubjas, Eva Mägi ja Miia Kubjas
Vasakult: Anni Kubjas, Eva Mägi ja Miia Kubjas Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Ice-Optimistidel ei olnud Saaremaa neidudele vastast

Saaremaa meister 2024 Ice-Optimistil on Eva Mägi. Teise koha saavutas Anni Kubjas ja kolmanda koha pronksikarva medali riputab kaela Miia Kubjas.

KÕIK TULEMUSED

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles