EKV II etapp KJK Meistrivõistlused 2024 2. päev

Kai Kallas
, Eesti Jahtklubide Liit
Copy

Eile alanud Kalevi jahtklubi meistrivõistluste teine päev tõi starti kõik võistlusklassid.

Kui eile võistlesid ainult ILCA 7, RS Aero ja RS Feva paadiklassid, siis täna lisandusid ILCA 6, 470 29er ja 49er paatidel purjetavad sportlased.

Ilm oli jällegi kõigi osapoolte suhtes nõudlik. Päev algas üldise tuule ootamisega kaldal, esimesena said veele 29er ja 49er klassid. Teised jäid veel maale ootama. Kell üheksa anti start ka avamerejahtidele kes hakkasid Terra Feminarum regati raames ümber Naissaare purjetama. Kui esilagu plaaniti saunad sooja panna varajaseks pärastlõunaks, siis varsti selgus, et tuult ei olega kaugemal merel ja nii saabusid viimased avamerejahid sadama muulide vahele finišisse alles päris õhtul.

Foto: Tiit Aunaste

Svertpaatide juurde tagasi. Peale vihmapagi kella ühe paiku tuli ka mõningane tuul ja nii otsustas võistlusjuht Andres Talts ootamise lõpetada ja merele minna. Kahepaatidele 29er ja 49er, kes said juba varem võistlusega alustada, õnnestus pidada täna neli sõitu. Teistele kõigile üks. Tallinna kohalt hoogsalt lähenev äikesepilv andis oma saabumisest häälekalt ja sähvides märku, viies endaga viimsegi tuule.

VAATA TULEMUSID SIIT: https://www.manage2sail.com/et-EE/event/KJKMV2024#!/results?classId=7ffda29c-31ab-49e2-91a4-7ca653bc439d

Tagasi üles