Liise Väliste ja Andrias Sepp võitsid Kreekas 470 Juniorite EM hõbemedali!

Copy
Foto: Nikos Pantis

21.-28.07 Kreekas, Thessalonikis toimunud 470 paadiklassi juuniorite Euroopa meistrivõistlustel osales 49 paatkonda üle maailma. Eestlastest osales võistluse Pärnu jahtklubi meeskond koosseisus Liise Väliste ja Andrias Sepp. 

Olümpiaklassi paadil võistlevad Väliste ja Sepp saavutasid tugevas konkurentsis võimsa teise koha U19 vanuseklassi arvestuses.

Võisteldi karmis kuumuses

Liise Väliste kiidab korraldust: "Juunioride EM-il saime kuue päeva jooksul purjetada nii vaiksetes kui ka tugevates tuuleoludes. Merebriis tekkis kõikidel päevadel ning ühelgi päeval sõit ära ei jäänud. Kõige raskem oli meie jaoks aga kindlasti kuumusega harjumine, kuna temperatuur tõusis kohati üle 40 kraadi. Selle suhtes olid aga korraldajad väga kogenud ning veepeal meil pikalt oodata ei lastud. Üleüldse oli korraltuslik pool korrektne ning ainukeseks eksimuseks võib lugeda lõunamaadele kohast tseremooniate hilinemist”.

Liise Väliste ja Andrias Sepp 470 juuniorite EM 2024
Liise Väliste ja Andrias Sepp 470 juuniorite EM 2024 Foto: Nikos Pantis

Itaallased panid seekord oma sõna maksma

"Ise oleme tulemusega rahul, kuna tunneme, et oleme võrreldes eelmiste võistlustega arenenud. Kindlasti oleks saanud sõitudes kohati paremaid otsuseid teha ning kohta paremini kaitsta kuid andsime endast parima ja seekord pidime leppima hõbe medaliga. Suurimaks konkurendiks sellel võistlusel kujunes itaalia meeskond, kes võitis U19 arvestuses kuld medali. Kuigi suutsime neid viies sõidus üheteistkümnest edestada jäid nad lõpptulemustes meist siiski ette” sõnab Väliste.

Ees ootavad võistlused kodumaal

Eestisse jõudes plaanime teha lühikese puhkuse ja arendada varustust. Edasi valmistume juba Eesti Meistrivõistluseks, mis toimuvad sel aastal Lohusalus. Kindlasti plaanime veel osaleda viimasel Eesti Karikavõistluste etappil ning võib olla sattume ka mõnele väiksemale välisvõistlusele. Pikemas plaanis kavatseme osaleda järgmisel aastal Juunioride EM-il ja MM-il ning loodame seal näha teisi tiime Eestist, see võimaldaks meile toetust merel.

Meeskond tänab toetajaid

Siin kohal tahaksime tänada lapsevanemaid ilma kelle toetuseta oleks see kõik võimatu. Täname Pärnu Jahtklubi ning Elise Umbi koduste treeningute eest, Andreas Kosmatopoulos’t abi eest tiitlivõistlustel, Jaapani koondist, kes oli meid alati valmis aitama ning kellega saime koos treenida, Nautical Solutions tiimi, Rauno Leibakut, Uku Kuuske, ning kõiki teisi, kes meie tegemistele kaasa elavad.

Tagasi üles