Draakonite Eesti meistrivõistluste teine päev möödus muutlikes ilmaoludes

Copy
Foto: Kai Kallas, jahtklubi Dago

Draakon paadiklassi Eesti Meistrivõistluste teine võistluspäev merel pakkus sportlastele keerutavat maatuult, vihma ja päikest. Keskmise tugevusega läänekaare tuultes peeti kaks ca 1.5-2h pikkust võistlussõitu.

Foto: Kai Kallas, jahtklubi Dago

Peale teist võistluspäeva juhib üldarvestuses Šveitsi meeskond jahil “YeahNah”kapten Jan Eckerti juhtimisel, meeskonnas Torvar Mirsky ja Frederico Melo.

Ühe punktiga jäi esikohast maha rahvuskaaslased jahil “1quick1” meeskonnas kapten Wolf Washkuhn, Joao Vidinha ja Charles Nankin

Kolmandal kohal Soome meeskond jahil “Margaret” kapteniks Peter von Koskull ja meeskonda kuulusid veel Ii-Min Tcheng, Niko Ruokosuo.

Kõik tulemused

Eesti meistritiitlile võistleb 32 meeskonda

1-3. augustil Pärnus toimuval Draakon paadiklassi Eesti Meistrivõistlusel osaleb 32 meeskonda kaheksast riigist. Eesti Meistritiitlile võistleb ka Inglismaa kuninglik jaht “Bluebottle”, kuninganna Elizabeth II-le ja prints Philipile kuulunud draakon klassi jaht Bluebottle – ajalooline alus, mis ehitati 1947. aastal ning millega võistles kuninglik paar isiklikult.

Foto: Kai Kallas, jahtklubi Dago

Draakon Klassi taustainfo

Draakon on monotüüpse ehk ühetaolise disainiga kiiljaht, mille võistkonnas on kolm liiget. Jahi konstrueeris norrakas Johan Anker 1929. aastal. 1948. aastal sai Draakonist olümpiaklass ning see staatus püsis kuni 1972. aasta Müncheni Olümpiamängudeni. Draakon on tänaseni säilitanud oma algse pika kiilu ning elegantse kerekuju, kuid tänapäeval kasutatakse jahi ehitamisel kaasaegseid tehnoloogiaid, mis muudavad selle vastupidavaks ja kergesti hooldatavaks. 1973. aastal hakati Draakonite ehitamisel kasutama klaaskiudu ning jahi taglastust uuendatakse regulaarselt. Tänaseks on Rahvusvahelises Draakon Klassi Liidus registreeritud u 1400 jahti ning klass on aktiivselt esindatud 31 riigis viiel kontinendil. Teist sama palju arvatakse aga olevat rahvusvahelises klassiliidus registreerimata jahte, millega seilavad harrastuspurjetajad üle maailma

Tagasi üles