GALERII JA VIDEO President avas Pärnus Draakon-klassi purjetamise Euroopa meistrivõistlused

Copy

President Alar Karis kuulutas pühapäeval, 4. augustil 2024, Pärnu Jahtklubis avatuks Draakon-klassi purjetamise Euroopa meistrivõistlused.

​​Võistlustele on kogunenud ligi 60 meeskonda 15 riigist, sealhulgas valitsevad maailmameistrid Šveitsist ning Briti Kuningakojale kuuluv alus “Bluebottle”.

Foto: Raigo Pajula

Enne ametlikku avatseremooniat toimus Pärnu lahel ka testvõistlus, kus osalejad ja võistlusametnikud said tutvuda kohalike oludega. President Alar Karis tutvus Pärnu Jahtklubi ning Draakon-klassi jahtidega ja tervitas purjetajaid pidulikul avatseremoonial.

Foto: Raigo Pajula

Sõnavõttude saatel süütasid Pärnu Jahtklubi noored purjetajad klubi lipuväljakul tule, sümboliseerimaks sportlaste südames põlevat võistlusvaimu ning ühendamaks Draakon-klassi kui endist olümpiaklassi ning neil päevil Pariisis toimuvaid Olümpiamänge.

Foto: Raigo Pajula

Eesti Jahtklubide Liidu president Kalev Vapper rõhutas avatseremoonial rahvusvaheliste spordisündmuste Eestis korraldamise tähtsust. Ta tõi esile, et Eestis korraldatud rahvusvahelised purjetamisvõistlused on seni olnud väga edukad ning purjetamisringkond soovib jätkuvalt Eestisse naasta.

Dragon European Championship 2024
Dragon European Championship 2024 Foto: Tiit Aunaste / Kai Kallas

Briti suursaadik Eestis, Ross Allen, kes jälgis päeva jooksul merel toimunud testsõitu ja elas kaasa kuninglikule jahile Bluebottle, väljendas uhkust, et tal oli võimalus näha seda sümboolset alust oma silmaga ning astuda selle pardale. Samuti avaldas ta heameelt, et Draakon-klassi Euroopa meistrivõistlused toimuvad kaunis suvises Pärnus, kuhu võistlejad soovivad kindlasti tagasi tulla.

Eesti Jahtklubide Liidu President Kalev Vapper, Briti Suursaadik Eestis Ross Allen, Vabariigi President Alar Karis tutvumas Draakon-jahtidega Pärnu Jahtklubis
Eesti Jahtklubide Liidu President Kalev Vapper, Briti Suursaadik Eestis Ross Allen, Vabariigi President Alar Karis tutvumas Draakon-jahtidega Pärnu Jahtklubis Foto: Raigo Pajula

Järgneva viie võistluspäeva jooksul on plaanis pidada kaheksa võistlussõitu. Euroopa meistrid auhinnatakse reedel, 9. augustil 2024 Pärnu Jahtklubis. 

Foto: Tiit Aunaste

Tagasi üles