Saaremaal algasid Eesti meistrivõistlused ühepaatidele

Copy

Täna algasid Saaremaal, Roomassaare jahisadamas, neljapäevased ühepaatide Eesti meistrivõistlused klassides Optimist, Zoom 8 ja ILCA 4. Kutsutud klassina osalevad ka RS Tera paatide purjetajad.

Selle aasta Saaremaa Merispordi Seltsi regatt on eriline, sest toimub katkematult juba kahekümnendat aastat järjest. Võistlustele on tulnud 176 sportlast üle Eesti ja ka Lätist. Täna oli purjetamiseks suurepärane ilm – tuult jagus ning suund oli selge. Päikeselises ilmas peeti Optimistide klassis kaks võistlussõitu ja teistes klassides kolm. Rajal oli kokku 90 Optimisti paati.

Täna tegi parima tulemuse üldarvestuses Kalevi Jahtklubi purjetaja Helena Lee Kangur, kes saavutas esikoha. Talle järgnes Saaremaa Sailing Academy sportlane Robert Matt nelja punktiga ja kolmandal kohal lõpetas sama klubi purjetaja Tobias Kalle.

Zoom 8 tüdrukute arvestuses võtsid kolme sõidu järel kaksikvõidu Pärnu Jahtklubi neiud – esikoha saavutas Laura Marii Taggu ja teise koha Emma Miia Kaar. Kolmandana lõpetas päeva Trinette Välisson Saaremaa Merispordi Seltsist. Zoom 8 noormeeste arvestuses oli päeva parim Karl Daniel Laasik Rein Ottosoni Purjespordikoolist, teise koha sai sama kooli kasvandik Teodor End. Esimesed kaks kohta jagavad täpselt sama punktiarvu, mistõttu on võistlus väga tasavägine. Kolmandana lõpetas Joosep Iljas Tilgu Sadama Jahtklubist.

ILCA 4 naiste arvestuses on samuti tihe konkurents – esimene ja teine koht jagavad sama punktisummat. Elisabeth Hitrov (ROPK) on siiski Tallinna Jahtklubi sportlasest Katariina Haavandist napilt ees. Kolmandal kohal on Lilian Marie Miller, samuti Tallinna Jahtklubist.

ILCA 4 U18 poiste arvestuses olid edukaimad Rein Ottosoni Purjespordikooli sportlased. Esikohal on William Liiv, teisel kohal, ühe punktiga maas, Alexander Eberle ja kolmandal kohal Juhan Paberit. ILCA 4 tüdrukute arvestuses valitsevad Tallinna Jahtklubi sportlased – esikohal Katariina Haavand, teisel kohal Lilian Marie Miller ja kolmandal Nora Nargla.

RS Tera klassis lõpetas kolme sõidu järel päeva parimana Pärtel Orusalu (UKP), teisel kohal Narva-Jõesuu Jahtklubi sportlane Georgi Gavrilov ja kolmandal kohal, samuti UKP-st, Anna Altrov. Homme on oodata taas soodsat purjetamisilma, esimene hoiatussignaal on plaanis anda kell 11.00.

Kõik tulemused: https://www.manage2sail.com/et-EE/event/SMS24EMV#!/results?classId=44e0bd75-ae70-4c4e-a0b0-519bb35262b4

Tagasi üles